Artikel top billede

(Foto: David Arrowsmith/Unsplash)

Stor europæisk teleorganisation ramt af hackerangreb og datalæk

Den europæiske organisation for telekommunikation, ETSI har været ramt af et hackerangreb. Data menes at være lækket.

Den europæiske teleorganisation ETSI (The European Telecommunications Standards Institute), som har over 900 medlemsorganisationer fra telebranchen, har været ramt af et hackerangreb.

Hackerne har ramt ETSI Portal, som er en database, der indeholder informationer om organisationens brugere, og ETSI meddeler, at en liste med informationer om onlinebrugere er blevet stjålet.

Det skriver ETSI på sin hjemmeside.

Efter cyberangrebet har ETSI’s it-team arbejdet tæt sammen med det franske nationale cybersikkerhedsagentur (ANSSI) for at undersøge og reparere informationssystemerne.

Sårbarheden, som angrebet var baseret på, er blevet rettet.

Siden angrebet har ETSI, under vejlednign fra ANSSI’s eksperter, rettet sårbarheden, foretaget yderligere sikkerhedsforanstaltninger og væsentligt styrket sine it-sikkerhedsprocedurer.

Efter denne hændelse bad ETSI deres brugere af onlinetjenester om at ændre deres adgangskoder.

En juridisk undersøgelse er sat i gang, og ETSI har underrettet den franske databeskyttelsesmyndighed (CNIL), som det kræves i henhold til GDPR.

"Gennemsigtighed er kernen i ETSI i vores styring og tekniske arbejde. Vi har allerede vist os at være hurtige til at reagere og tilpasse os kriser, hvor Covid er en af ​​dem. Nedlukningen udfordrede vores arbejdsgange og it-systemer, og vi formåede at sikre forretningskontinuitet for både vores medarbejdere og vores medlemmer, samtidig med at vi begrænsede risiciene.”

Sådan udtaler Luis Jorge Romero, ETSI's generaldirektør i en meddelelse. Og han fortsætter:

”De var i stand til at fortsætte med at arbejde uden forstyrrelser i den periode. For denne nye krise er vi meget taknemmelige for viden og råd fra eksperterne fra det franske nationale cybersikkerhedsagentur (ANSSI), som har hjulpet os med at bestemme de afhjælpende handlinger, der skal træffes, og for at styrke sikkerheden i vores systemer."

Læs mere her.

Danske medlemmer

ETSI har følgende danske medlemsorganisationer og virksomheder ifølge organisationens hjememside:

Anemone Technology

Apple AB Denmark

Bolt & Yurdal Consulting ApS

Cinderella ApS DENMARK

Cobham SatCom A/S

Dansk Standard

DTU

ECO

FORCE Technology

Gatehouse Satcom A/S

GCFD

Kamstrup

Motorola Solutions Danmark A/S

Nokia Denmark

RTX A/S

Terma A/S

Verizon Denmark