Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Pawel Czerwinski)

Google på vej med ændringer - sådan vil dine søgeresultater blive forandret

EU’s Digital Market Act betyder, at Google nu er tvunget til at gennemføre en række ændringer af sine tjenester. Det kommer til at sætte sit tydelige præg på dine søgeresultater.

Verdens største søgemaskine Google forbereder nu at ændre i sin søgealgoritme.

Det oplyser selskabet i et blogindlæg.

Her forklarer Google, at ændringerne betyder, at prissammenligningsider nu vil få en mere prominent placering i europæiske brugeres søgeresultater.

Ændringerne kommer som en konsekvens af, at EU nu indfører lovgivningen Digital Market Act, der skal regulere it-giganter som Google.

Loven betyder blandt andet, at Google vil være forpligtiget til at sikre, at selskabets konkurrenter ikke blive nedprioriteret i forhold til Googles egen prissammenligningstjeneste.

"For kategorier som hoteller vil vi også begynde at teste en dedikeret plads til sammenligningssider og direkte leverandører for at vise mere detaljerede individuelle resultater, herunder billeder, stjernebedømmelser og mere. Disse ændringer vil resultere i fjernelse af nogle funktioner fra søgesiden. Det gælder blandt andet Google Flight,” skriver Google i blogindlægget

Skal dele data

EU-loven betyder også, at Google nu bliver tvunget til at lade erhvervsbrugere få adgang til den data, som de er med til at skabe på Googles platforme.

Google oplyser derfor, at selskabet vil begynde at teste en såkaldt Data Portability API.

Derudover oplyser Google, at Android-brugere som konsekvens af loven i fremtiden vil blive mødt af et nyt skærmbillede, når de skal opsætte deres enhed. Her får de mulighed for vælge deres foretrukne søgemaskine og browser.

Sidst men ikke mindst oplyser Google, at selskabet i den kommende tid også vil bede europæiske brugere om samtykke til at Google fortsat kan dele data til brug for personalisering af annoncer og indhold.