Artikel top billede

Overvågningskameraet er let at placere helt uden værktøj, da både holderen og kameraet er magnetisk. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Det har aldrig været lettere at installere et udendørs overvågningskamera

Med magnetfatning og enkel app-styring, får du et af markedets bedste løsninger til prisen i TP Links Tapo C425 overvågningskamera.

Nærmest få minutter efter, jeg havde pakket kameraet ud, fungerede det i min carport. Det kan altså ikke gøre enklere og hurtigere.

Det alene gør ikke Tapo C425 unik, men det er alligevel slående hvor lidt hjernekapacitet, det kræver.

Det gælder både selve opsætningen og tilslutningen til dit wi-fi og app.

Let at sætte op

Kameraet er 6,5 centimeter i diameter og 11,5 centimeter langt, og sidder i en lille medfølgende holder, der er magnetisk.

Det betyder, at selve kameraet blot skal sættes på holderen, hvorefter man kan vinkle kameraet, somman ønsker.

Selve holderen er også magnetisk på bagsiden, hvilket betyder, at den kan sættes på et stykke metal.

Holderen kan også monteres med skruer. Magnet-delen gør processen ultra enkel, men betyder også, at de 999 kroner enheden koster, lige så hurtigt kan mistes.

Let at stjæle

En eventuel tyv, der spotter kameraet, kan nemlig uden problemer nappe det. Er tyven forklædt, hjælper det jo stort, at personen bliver optaget under tyveriet.

Det er naturligvis et stort ankepunkt i nogle situationer. Pointen er, at du skal bruge det, hvor det ikke kan ses eller let kan stjæles. Eller i det mindste ikke er meget synligt.

Af samme grund giver det mening at bruge den cloud-tjeneste til optagelserne, som du kan abonnere på.

For selv om du kan se kameraet live på din telefon og få besked, hvis der sker noget, så hjælper det jo ikke meget, hvis det bliver neglet sammen med resten af dit indbo under et tyveri.

Du kan også installere et micro-SD kort i bunden af det vandtætte kamera. Men det ryger jo også i et eventuelt tyveri, hvorfor det giver mening med en cloud-tjeneste.

At kunne nappe overvågningskameraet er en akilleshæl, og det gælder ikke kun det testede kamera, men rigtigt mange på markedet.

Så det er ikke en ren kritik af TP Links løsning, men et generelt problem, vi alle skal huske på.

App med muligheder

Med den løftede pegefinger vil jeg skynde mig at sige, at C425-kameraet på mange måder er fremragende.

Dels er det som sagt hjernedødt let at få til at fungere med Tapo appen, og som sagt også at hele opsætningsdelen er lige til.

Du kan indtale talebeskeder, der afspilles ved registreret aktivitet. Du kan eksempelvis sige, at man ikke må parkere det pågældende sted eller lignende.

Den kan også lære ikke at reagere i situationer, hvor du parkerer din bil, så det ikke optages hver gang.

I appen kan du tilgå kameraet direkte, se seneste optagelser med mere. Det er der ikke så meget epokegørende i. Det smarte er, at det er let og overskueligt at komme til.

Det opladelige batteri skulle holde op til 300 dage, og i forhold til den løbende opdatering af batteritiden, ser det ud til at ramme indenfor skiven af det lovede.

Opladningen er ekstra let, da du jo blot tager kameraet af magneten og til en lader i nogle timer, til det er klart igen.

Opløsningen på 2K kan jeg sagtens leve med. 4K giver naturligvis mere detaljerede billeder, men kræver også mere i forhold til båndbredde, lysforhold, lagerplads med mere.

Det vigtige er, at jeg tydeligt kan se, hvad der forgår i det forholdsvist afgrænsede område kameraet dækker.

Klar anbefaling

Godt er også, at selvom nat billeder – naturligvis – bliver sort/hvide, er det også rimeligt let at afkode, hvad der foregår på de levende billeder.

Konklusionen er derfor næsten lige så klart, som billederne fra C425 i solskin.

Det er en ”no brainer”, hvis du er i markedet efter et billigt, velfungerende og ikke mindst meget brugervenligt overvågningskamera og ellers kan leve med de småskavanker, jeg har nævnt.


Loading ikon