Artikel top billede

(Foto: Yan Ke/Unsplash)

FBI-chef advarer om kinesisk hacker-trussel: Forbereder angreb på civil infrastruktur

Vandværk og elektrisk infrastuktur kan være mål for fremtidige kinesiske angreb på amerikansk infrastuktur. “Lad mig sige det helt klart. Cyber-trusler mod vores kritiske infrastruktur repræsenterer en reel trussel mod vores fysiske sikkerhed,” lyder advarslen fra chefen for den amerikanske forbundspoliti, FBI.

Kinesiske hackere forbereder sig på at udøve skade og ødelæggelse mod kritisk og civil amerikansk infrastruktur.

Det advarer FBI-chefen Christopher Wray ifølge CNN medlemmerne at det amerikanske underhus Kina-Kimi om på et møde onsdag

“Kinesiske hackere positionerer sig i øjeblikket på amerikanske infrastruktur. Her planlægger de at udøve skade og ødelæggelse i den virkelige verden på det amerikanske samfund og dets borgere, når og hvis Kina beslutter sig for at slå til,” sagde Christopher Wray ifølge CNN

Helt konkret har hackere med tilknytning til den kinesiske stat ifølge FBI-direktøren udset sig mål som eksempelvis vandværker, elektrisk infrastruktur samt og olie og gas-rørledninger.

Truer amerikanernes fysiske sikkerhed

Over for de amerikanske politikere forklarede Christopher Wray, at kinesiske hackere arbejder på at identificere og herefter forberede sig på at skade eller ødelægge og kritisk civil infrastruktur.

“Lad mig sige det helt klart. Cyber-trusler mod vores kritiske infrastruktur repræsenterer en reel trussel mod vores fysiske sikkerhed i den virkelige verden,” sagde han.

Den kinesiske præsident Xi Jinping har for nylig forsikret den amerikanske præsident Joe Biden om,at Kina vil blande sig i den kommende præsident valgkamp.

Det løfte skal dog ifølge Christopher Wray tages med et gran salt.

“Gennem årene har Kina lavet mange ting. Jeg vil tro det, når jeg ser det,” lød fra FBI-direktøren.