Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Kristoffer Ingemand)

SAP og IBM efterforskes: Blev tildelt kæmpe-ordre uden konkurrence og vippede Oracle af pinden

Myndigheder åbner sag mod IBM og SAP efter, at de to selskaber for mere end 10 år siden pludselig blev tildelt kæmpekontrakter for 188 millioner kroner, mens Oracle blev vippet af pinden. Har der været bestikkelse involveret?

Bestak IBM og SAP topchefer til at vippe Oracle ud af porten og istedet skrive mangeårig kæmpekontrakt til et trecifret millionbeløb?

Det mener det indiske forbundspoliti CBI, som nu åbner en stor sag om ‘uregelmæssigheder’ med de to selskaber i centrum.

CBI - det står for ‘Central Bureau of Investigation’ - mener, at de to selskaber i slutningen af 2000’erne bestak den daværende topchef i mægtige Air India, Arvind Jadhav.

Det skete, da Air India stod over for at skulle investere i nyt ERP-system til 2,2 milliarder rupi, omkring 187 millioner kroner.

Det indiske politi mener, at Air India valgte ERP-system fra SAP helt uden udbud og sammenligning med priser og muligheder fra andre leverandører.

Heler ikke det indiske luftfarts-ministerium fik noget at vide om købet af SAP-systemet, som afløste Air Indias daværende ERP-system fra Oracle.

Det blev her ikke ‘retfærdiggjort, at der var behov for et nyt system, da et tilsvarende system fra Oracle allerede var i drift,” som det hedder.

Angiveligt var der en del problemer med Oracle-systemet, men der blev intet gjort for enten at udbedre problemerne eller opgradere Oracle-systemet, inden Air India pludselig skiftede til SAP med IBM som underleverandør, lyder det fra det indiske politi.

Lukket med forlig

Det er kun omkring en måned siden, at SAP med et kæmpeforlig til halvanden milliarder kroner lukkede en betændt sag om bestikkelse med de amerikanske myndigheder.

Denne sag omhandlede massiv kontant bestikkelse af embedsmænd og politikere i Sydafrika og Indonesien.

https://www.computerworld.dk/art/285746/har-bestukket-sig-til-ordrer-sap-betaler-halvanden-milliard-kroner-for-at-lukke-betaendt-sag-om-bestikkelse

Den indiske stat solgte Air India til Tata i 2022.