Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dansk krigshelt hovedperson i ny Guy Ritchie-film

Ny film fortæller om de første britiske specialstyrker under 2. Verdenskrig, men man skal ikke forvente nøjagtig historisk akkuratesse.

Som nation spillede Danmark jo ikke den helt store og heltemodige rolle under 2. Verdenskrig.

Men som enkeltpersoner udmærkede en del danskere sig. Nogle endda på slagmarken, og særligt den unge officer Anders Lassen var dybt respekteret og slog sit navn fast i en grad, så det efter enhver målestok var fuldkommen vildt.

Han udmærkede sig gang på gang, blev en af de højest dekorerede udlændinge i britisk tjeneste og modtog – som eneste ikke-Commonwealthborger – Victoriakorset, dog desværre først efter sin død i kamp den 9. april 1945 i Italien.

Rimeligvis optræder Lassen også i en række historiske bøger. Heriblandt i en meget rost udgivelse med den enormt lange titel: ”The Ministry of Ungentlemanly Warfare: How Churchill's Secret Warriors Set Europe Ablaze and Gave Birth to Modern Black Ops” af Damien Lewis.

Den er nu blevet til en film instrueret af Guy Ritchie, og her spilles Anders Lassen af kæmpestore Alan Ritchson, som mange vil kende fra Amazon Prime-serien Reacher.

Han får selskab af mindst lige så kendte Henry Cavill i rollen som Gus March-Phillipps, der stiftede forløberen til den britiske specialstyrke SAS.

Med Guy Ritchies vanlige stil in mente skal man nok ikke forvente minutiøs historisk akkuratesse – og det lægger traileren heller ikke ligefrem op til.

Snarere skal man nok se frem til en slags übervoldelig kombination mellem Tarantinos Inglorious Basterds og Richies egne gangsterkomedier.

Hvilket heller ikke er helt så skørt, som man skulle tro. For specialstyrkernes første vilde år under 2. Verdenskrig var faktisk ret grænseoverskridende.

Dels måtte man naturligvis improvisere sig frem og løbe enorme risici. Dels optrådte flere af de mest fremtrædende folk – heriblandt Anders Lassen, kaldet ”The Terrible Viking” af sine kammerater – undertiden som let fordrukne slagsbrødre, der holdt den kørende på lige dele adrenalin og amfetamin.

Det kunne der alt sammen komme en ganske underholdende film ud af, og hvis Guy Ritchie er i bare nogenlunde vanlig dagsform, kan man godt regne med at speederen er trykket helt i bund.

The Ministry of Ungentlemanly Warfare får dansk biografpremiere 18. april.