Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Elgiganten PR-foto: © 2019 Jens Panduro / PANDURO JENS)

Amerikansk kapitalfond opgiver at købe Elgiganten - kinesisk tech-gigant er interesseret

USA melder sig nu ud af kampen om at købe Elgigantens britiske ejer, Currys. Kinesiske JD.com er fortsat i forhandlinger om at overtage Nordens største sælger af forbrugerelektronik.

Den amerikanske investeringsselskab Elliott har opgivet sit forsøg på at overtage den britiske varehuskæde Currys plc., der blandt andet ejer Elgiganten.

Elliott melder i dag, mandag, at de "ikke er i stand til at afgive et forbedret tilbud på Currys på baggrund af de offentlige oplysninger, de har til rådighed".

De tilføjer: "Elliott bekræfter derfor, at de ikke har til hensigt at afgive et tilbud på Currys.”

Det skriver The Telegraph, der i sidste måned afslørede, at det kinesiske online shopping-imperium JD.com også er i forhandlinger om at overtage Currys og dermed også Nordens største forhandler af forbrugerelektronik, Elgiganten.

Ifølge The Telegraph har repræsentanter for JD.com haft samtaler med Currys de seneste uger, men "det kinesiske svar på Amazon" – som nogle kalder JD.com – har endnu ikke afgivet et offentligt tilbud.

Aktiefald og to afvisninger

Da det kom frem i at både Eliott og JD.com var interesseret i Currys, steg aktien med hele 32 procent.

Men i dag, hvor Eliott har meddelt at de ikke længere er interesserede Elgiganten-ejeren, falder aktien tilbage 11 procent.

Elliott har da ellers gjort et ihærdigt forsøg. Første bud, som faldt 16. februar, lød på 6,1 milliarder kroner - 62,90 pence per Currys-aktie.

Omkring ti dage senere hævede Elliott budet med en halv milliard kroner til 6,6 milliarder kroner – 67 pence per Currys-aktie.

En række analytikere har ifølge The Telegraph sagt, at det er usandsynligt, at Currys vil acceptere et bud på under 80 pence per aktie. Det vil i så fald værdisætte Currys til 7,8 milliarder kroner.