Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Fænomenale ssd-hastigheder i sigte: Derfor er PCI-e 7.0 så ekstrem

En ny standard for lagerenheder, grafikkort og andre udvidelseskort er på trapperne. Se, hvad du kan forvente af PCI-e 7.0.

Det kan godt være, at nyere PCI-e standarder såsom PCI-e 4.0 og 5.0 har været længe om at vinde indpas, men det tegner til, at der ikke er længe til at både version 6.0 og 7.0 bliver klar.

Den udvikling vil bane vej for forrygende hastigheder, særligt når det gælder overførslen fra ssd-lager, som altså står overfor monumentale opdateringer med PCI-e 7.0.

Det noterer Computerworlds søstermedie PCWorld.

PCI-e 7.0 vil tillade overførselshastigheder på intet mindre end 512 gigabyte per sekund – nok til at læse et helt terabyte drev på under to sekunder, hvis ssd-drevet ellers kan følge med. En firedobling i forhold til de max-hastigheder, som PCI-e 5.0 i dag tillader.

Brancheforeningen bag, PCI-SIG, lægger nu sidste hånd på version 0.7 standarden, som forventes at blive udgangspunktet til den endegyldig version.

Denne står til at blive offentliggjort en gang i 2025.

Netmediet Anandtech påpeger her, at der kan gå et par år, fra standarden er klar, til de første understøttende enheder ryger i handlen.

Med de ekstreme hastigheder, baner teknologien vejen for ’data-intensive’ markeder, hvor opgaver såsom 800G kablet Ethernet, AI/ML regneopgaver, hyper-scale datalagring, kvante-computing og cloud-opgaver kan adresseres.

Inden PCI-e 7.0 udkommer, skulle de allerførste PCI-e 6.0 enheder lande på markedet i dette kvartal.