Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Rejsekort & Rejseplan A/S)

Rejsekort-appen er klar – men du skal på venteliste, hvis du vil downloade den

Rejsekort-app'en blev tirsdag morgen gjort tilgængelig for downloads. Det var dog kun de første 20.000, der fik mulighed for at downloade app'en i første omgang. Nu skal du skrive dig op, hvis du vil have app'en.

Hvis du rejser med det offentlige og bruger rejsekort, så findes der ikke noget mere irriterende end at glemme at tjekke ud, for så bliver din billet en del dyrere, end den ellers ville have været.

Det skal dog være slut nu, for fremover vil du have mulighed for at checke ind og ud fra din telefon - uanset om du bruger bus, tog, metro eller letbane.

Rejsekort kommer nemlig som app.

Det oplyser Rejsekort & Rejseplan A/S.

Og det er da også en begejstret administrerende direktør hos Rejsekort & Rejseplan, der kommenterer på den nye app.

"Vi har glædet os meget til at lancere første version af Rejsekort som app. Det er en stor milepæl, og vi glæder os til at videreudvikle app'en over de kommende år," lyder det fra Kasper A. Schmidt, administrerende direktør hos Rejsekort & Rejseplan A/S.

Begrænset adgang

Man har dog skulle være meget hurtig med at downloade app'en, for det er ikke alle, som får mulighed for at bruge den nye app til at starte med.

Det er nemlig i første omgang kun de 20.000 første, der downloader app'en, der får mulighed for at erstatte det blåhvide plastikkort med en app på telefonen.

Det tal er allerede passeret, og man vil på nuværende tidspunkt ikke have mulighed for at downloade app'en.

Samtidig er det indledningsvis kun 2.000 brugere, der får lov til at bruge app'en fra tirsdag, mens de resterende brugere, der har downloadet app'en, får adgang til brug i løbet af den kommende uges tid.

Er man ikke blandt de første, der får mulighed for at tage app'en i brug, kan man skrive sig op og få besked, når bliver åbnet for flere brugere.

Begrænsningen i antallet af brugere bliver ophævet i løbet af 2024.

Registrering sker automatisk - og app'en er kun tilgængelig for iPhone-brugere lige nu

Den nye app registrerer automatisk, om din rejse foregår med bus, tog, metro eller letbane, og hvilket stoppested eller station rejsen starter og slutter på.

Og hvis du skifter transportmiddel undervejs, så behøver du heller ikke at checke ind på ny.

Hvis du har en Android-telefon, så skal du vente lidt, før du kommer til at benytte den nye Rejsekort-app.

Det er nemlig lige nu kun muligt, hvis du har en iPhone. Samtidig er det et krav, at du har MobilePay og er over 18 år.

Selskabet bag Rejsekortet oplyser dog, at også Android-brugere snart kan downloade den længe ventede app.

Samtidig lyder det, at det senere på året vil være muligt for alderspensionister at få glæde af app'en. I 2025 vil det også gælde børn og rejsende, der er visiteret til rabat, at de kan bruge app'en, ligesom det også vil blive muligt at checke medrejsende, hunde og cykler ind via Rejsekort-app'en.

Det fysiske rejsekort kan fortsat bruges - indtil videre

Det vil fortsat være muligt for rejsende at benytte sig af det fysiske rejsekort, selvom Rejsekort-app'en nu er blevet lanceret.

I hvert fald indtil man har fundet et alternativ for dem, som ikke kan anvende app'en lyder det fra Kasper A. Schmidt.

"Vi ved, at der er en gruppe af vores nuværende Rejsekortkunder, som af forskellige årsager ikke ønsker eller har mulighed for at bruge en app. Dem udvikler vi også en ny løsning til i form af fysisk udstyr, som det kendes fra det nuværende Rejsekort. De får et relevant og sammenhængende tilbud til at købe billet."

Det er det schweiziske firma Fairtiq, der skal levere løsningen.

Rejsekort & Rejseplan har tidligere oplyst, at Fairtiq blandt andet blev valgt, fordi det var en prioritet at finde en velafprøvet løsning, som allerede er i drift andre steder i Europa.

Læs mere om Rejsekort & Rejseplanens rejse mod det digitale rejsekort: