Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Bog: Sådan undgår du, at din startup bliver en fiasko

Det er værdifuldt at fejle – men det skader ikke at lære af andres fejl, før man begår sine egne.

Alle iværksættere har uden tvivl det samme mål: Nemlig succes for deres nye virksomhed. Problemet er bare, at langt de fleste startups ender med at bukke under længe inden.

Den danske serie-iværksætter Kim Hvidkjær har både prøvet at opnå den massive succes og at kunne skrive millionær på sit visitkort – men han har også prøvet at miste det hele igen og at skulle starte forfra med nye virksomheder.

De erfaringer deler han gavmildt ud af i bogen ”How to F*ck up Your Startup” med undertitlen “The science of why 90% of companies fall – and how you can avoid it.”

Det er en letlæst og levende beretning fyldt med interessante anekdoter og røverhistorier, der tager læseren igennem en lang række emner, som enhver startup før eller siden skal håndtere.

Har man den rigtige forretningsmodel? Hvordan analyserer man sit potentielle marked på en måde, der faktisk giver værdi?

Hvordan tager man eksterne investorer ind uden at miste kontrollen, hvordan bygger man sin organisation – og hvordan kan man lykkes med at skalere sin virksomhed uden at brænde den af undervejs?

Det er blot få af de emner, som man med Kim Hvidkjærs bog kan blive klogere på.

How to F*ck up Your Startup fungerer især, fordi den tager udgangspunkt i den smertefulde læring, som forfatteren selv har opnået, ikke mindst i tech-verdenen.

Altså fordi den som en god håndbog viser faldgruberne og derefter kommer med gode tips og tricks til at undgå dem, før man falder i dem.

Hvis du overvejer at starte din egen virksomhed – eller er midt i en af startuppens uundgåelige bølger, der går op og ned – så er der noget at lære af bogen.

Kan læsningen af den så også garantere, at din virksomhed ikke bliver en del af de 90 procent, der bukker under? Næppe, men den giver dig i hvert fald et godt og underholdende udgangspunkt for at undgå det.

Bog: How to F*ck up Your Startup – the science of why 90% of companies fall – and how you can avoid it.

Forfatter: Kim Hvidkjær