Artikel top billede

Danske Amanda Collin er klar til “The House of the Dragon”

Som det var tilfældet med ”Game of Thrones”, så falder der også dansk stjernestøv over næste sæson af ”The House of Dragon” fra juni.

En blodig borgerkrig truer Westeros, når kampen mellem kong Aegon og dronning Rhaenyra spidser til i sæson 2 af HBO-serien ”The House of Dragon”, som rammer en skærm nær dig 16. juni.

”All Must Choose” lyder kampråbet i de to forskellige trailere, som lader op til fantasybraget. Du kan således se både den grønne trailer og den sorte trailer.

Det bliver altså valget mellem Team Green og Team Black, der dominerer den kommende sæson, og som denne gang også har et dansk islæt.

Amanda Collin træder nemlig ind i historien om House Targaryen i rollen som Lady Jeyne Arryn.

Hun bliver beskrevet som en dygtig og effektiv leder. Lady Jeyne Arryn er ifølge HBO klog, snu, ikke bange for at give sin mening til kende og beskytter nidkært det land, hun elsker. Så er spørgsmålet bare, hvilket hold hun så vælger i kampen om The Iron Throne.

Amanda Collin har tidligere haft fremtrædende roller på det store lærred i Christian Tafdrups ”En frygtelig kvinde” og overfor Mads Mikkelsen i ”Bastarden.”

Hun var heller ikke mindre fremtrædende i HBO-serien ”Raised by Wolves”, hvor hun spillede hovedrollen som den kvindelige android Mother.

Westeros har tidligere haft masser af dansk stjernestøv i HBO-hittet ”Game of Thrones”, hvor Nikolaj Coster-Waldau naturligvis var den største danske stjerne som Jaime Lannister.

Men også Dar Salim, Birgitte Hjort Sørensen, Pilou Asbæk og Frank Hvam indtog store og undertiden meget små roller i serien, der ligesom sin efterfølger (eller rettere forgænger, i hvert fald i kronologisk forstand) bygger på George R.R. Martins bøger.

Før sæson 2 af ”The House of Dragon” får premiere 16. juni, skifter HBO Max i øvrigt navn til Max. Den nye streamingtjeneste bliver lanceret i Danmark 21. maj.