Artikel top billede

(Foto: Unsplash / David Grandmougin)

Ny AI-funktion skulle revolutionere app-udviklingen, men kopierede blot Apples vejrapp

Software-firmaet Figma har måtte lukke ned for en helt ny AI-funktion efter, at den blevet afsløret i at kopiere Apples vejr-app, når den blev bedt om at design en app. Ifølge Figma topchef er fejlen blevet identificeret og er ved at blive udbedret.

For blot en uge siden kunne Figma, der står bag et designværktøj af samme navn, lancere en ny designfunktion baseret på kunstig intelligens.

Funktionen skulle være i stand til at automatisere app-udviklingen, og dermed udgøre en potentiel trussel mod ansatte i store dele af app-udviklingsindustrien.

Men nu har Figma ifølge tech-mediet 404 valgt at trække funktionen, Make Design, tilbage.

Det sker efter, at det har vist sig, at værktøjet, når det blev bedt om at designe en vejr-app, blot kopierede Apples vejr-app.

Prøvede tre gange

Det var en bruger på det sociale medie X, der først opdagede problemet.

Det er Andy Allen, der er medstifter af app-udviklingsfirmaet firmaet Not Boring Software, som har lagt billeder på X af, hvad der skete, da han bad Figma-appen om at designe en vejr-app.

Han skriver på det sociale medie, at han gentog forsøget tre gange, og i alle tilfælde fik han resultater, der var næsten identiske med Apples.

Topchef reagerer

Figma's administrerende direktør, Dylan Field, har selv reageret på opslaget på X.

Dylan Field oplyser, at selskabet har identificeret et problem, der angår de underliggende designsystemer, og han tager samtidig ansvaret for, at løsningen ikke er blevet tilstrækkeligt godt testet.

"Jeg har bedt vores team om midlertidigt at deaktivere Make Design-funktionen, indtil vi er sikre på, at vi kan stå inde for outputtet. Funktionen vil blive deaktiveret, når vores amerikanske team vågner om et par timer, og vi vil først genaktivere den, når vi har gennemført en fuld QA-test på det underliggende designsystem,” skriver han på X.

Adobe forsøgte i 2022 at købe Figma i en handel til en værdi af 130 milliarder kroner, men i december måtte handlen aflyses, da det viste sig, at hverken konkurrencemyndighederne i EU eller Storbritannien ville godkende handlen.