PBS nedsætter prisen for dankort på nettet

Betalingsformidleren PBS nedsætter prisen for at formidle dankort-betalinger via nettet med 50 øre per betaling. Det sker for at skubbe på udviklingen med flere og flere dankort-betalinger på nettet.

Fra 1. maj bliver det billigere for de danske netbutikker at modtage dankort-betalinger.

Fra denne dato nedsætter PBS nemlig prisen for at betalinger med Dankort over internettet med 50 øre, så prisen per betaling bliver 1,45 kroner plus 0,1 procent af det samlede købsbeløbs størrelse.

Prisen var tidligere 1,95 kroner per transaktion samt 0,1 procent af købssummen.

Net-handlende tilfredse
Foreningen af Danske Internethandlende, FDIH, erklærer sig tilfreds med pris-nedsættelsen. Ifølge FDIH sparer net-butikkerne samlet 10 millioner kroner om året på nedsættelsen.

Foreningen forventer, at der med tiden vil komme yderligere prisnedsættelser i takt med, at der kommer flere og flere betalinger på nettet.

PBS har fornylig været i Konkurrencestyrelsens søgelys i forbindelse med netop den pris, som PBS opkræver per net-betaling.

Efter at have kigget systemet efter i sømmene på foranledning af blandt andre FDIH, nåede Konkurrencestyrelsen i januar imidlertid frem til, at der ikke var grundlag til at tvinge PBS til at nedsætte gebyrerne.

Konkurrencestyrelsens konkluderede, at PBS' samlede indtægter ved at tilbyde dankort-transaktioner over internettet endnu ikke har dækket de investeringer, som PBS har afholdt ved etableringen af internet-betalingssystemet.

PBS oplyste dengang, at selskabet alligevel ville være parat til at se på mulighederne for at ændre på gebyr-størrelsen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.