PBS nedsætter prisen for dankort på nettet

Betalingsformidleren PBS nedsætter prisen for at formidle dankort-betalinger via nettet med 50 øre per betaling. Det sker for at skubbe på udviklingen med flere og flere dankort-betalinger på nettet.

Fra 1. maj bliver det billigere for de danske netbutikker at modtage dankort-betalinger.

Fra denne dato nedsætter PBS nemlig prisen for at betalinger med Dankort over internettet med 50 øre, så prisen per betaling bliver 1,45 kroner plus 0,1 procent af det samlede købsbeløbs størrelse.

Prisen var tidligere 1,95 kroner per transaktion samt 0,1 procent af købssummen.

Net-handlende tilfredse
Foreningen af Danske Internethandlende, FDIH, erklærer sig tilfreds med pris-nedsættelsen. Ifølge FDIH sparer net-butikkerne samlet 10 millioner kroner om året på nedsættelsen.

Foreningen forventer, at der med tiden vil komme yderligere prisnedsættelser i takt med, at der kommer flere og flere betalinger på nettet.

PBS har fornylig været i Konkurrencestyrelsens søgelys i forbindelse med netop den pris, som PBS opkræver per net-betaling.

Efter at have kigget systemet efter i sømmene på foranledning af blandt andre FDIH, nåede Konkurrencestyrelsen i januar imidlertid frem til, at der ikke var grundlag til at tvinge PBS til at nedsætte gebyrerne.

Konkurrencestyrelsens konkluderede, at PBS' samlede indtægter ved at tilbyde dankort-transaktioner over internettet endnu ikke har dækket de investeringer, som PBS har afholdt ved etableringen af internet-betalingssystemet.

PBS oplyste dengang, at selskabet alligevel ville være parat til at se på mulighederne for at ændre på gebyr-størrelsen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

03. maj 2018 | Læs mere


Premium
Peakon-stifter går all-in og flytter til New York: ”Der er ingen grund til at tage foden af speederen”
Det danske it-selskab Peakon vil overtage verdensherredømmet. Næste stop er et kontor i New York, der åbner til sommer. "Vi forventer, at USA skal være det største marked for Peakon inden for to til tre år. Hvis USA ultimativt set skal være en succes, skal det være vores største marked," lyder målsætningen.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Digitalisering i verdensklasse: Lær af finanssektorens erfaringer og nye syn på infrastruktur
Digitaliseringen buldrer afsted i erhvervslivet, men få brancher er så langt fremme som finanssektoren i bestræbelserne på digital transformation. Det har resulteret i en masse erfaringer om blandt andet hybrid infrastruktur, som andre kan drage nytte af. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.