Konsulenthus taber på Oracle-forretningen

Oracle-konsulenthuset Consit kom igen 2005 ud med et underskud. Der er for få kunder til Oracle E-Business Suite, så nu vil Consit satse på sit eget produkt.

Consit i Albertslund har hidtil satset på at implementere Oracle E-Business Suite i danske virksomheder.

Men der er for få kunder, og derfor må administrerende direktør Claes Jensen for andet år i træk konstatere, at der er røde tal på bundlinien.

- Vi er specialiseret i at implementere Oracle E-Business Suite, og vi må bare konstatere, at tilgangen af kunder på det område i Danmark er noget begrænset, siger Claes Jensen.

Fald på tredje år

Consit har et underskud på 1,3 millioner kroner, og omsætningen er faldende for tredje år i træk.

Af samme årsag har Consit inden for det seneste regnskabsår lukket selskabets kontor i Malmø.

- Det har været meget vanskeligt at skaffe opgaver i Sverige, så vi har haft en del omkostninger, som vi ikke har fået dækket, forklarer Claes Jensen.

I 2002 måtte Consit også droppe et forsøg med en svensk afdeling.

Behov for ny strategi

Mens Consit altså kæmper med underskud, kan moderselskabet Consit Holding i år præsentere et overskud på 5,9 millioner kroner.

Consit Holding ejer også Readsoft Consit, der er et fifty-fifty samarbejde med det svenske softwarefirma Readsoft.

De to virksomheder samarbejder om produktet Invoiceit, som Consit har udviklet. Det bruges til at styre digitale fakturaer i Oracle.

Men selvom det er Consit, der ikke tjener penge, afviser Claes Jensen, at man har planer om at lukke virksomheden.

- Overhovedet ikke, for nu har vi lagt vores virksomhedsstrategi om. Nu laver vi også konsulentydelser for Readsoft Consit og sælger vores produkt Invoiceit.

- Det meget tætte samarbejde med Oracle er blevet mere vanskeligt, fordi der ikke bliver tilført nye kunder til Oracle E-Business Suite, så vi er nødt til at satse på en ny strategi, forklarer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere