It-implementering koster kassen hos Mærsk

De seneste dages værditab for A.P. Møller-Mærsk forklares delvist med it-problemer. Udrulningen af nye ERP-systemer på globalt plan samtidig med integrationen af det opkøbte rederiet P&O Nedlloyd har været for krævende.

Hver for sig havde det ikke givet de store problemer. Men for A.P. Møller-Mærsk Gruppen er integrationen af det opkøbte rederi P&O Nedlloyd samtidig med udrulningen af it-løsninger på globalt plan blevet for stor en mundfuld.

Samlet har A.P. Møller-Mærsk Gruppen tabt mere end 18 milliarder i værdi i løbet af tirsdagen, efter det kom frem, at blandt andet it-problemer har været årsag til fejl i container-trafikken.

- Vi begyndte udrulningen af nye booking-, fragtrate- og faktureringssystemer i 2005, og desværre var de ikke som planlagt færdigudrullet og implementeret hos Maersk Line, da vi overtog P&O Nedlloyd, siger direktør Ejvind Kolding, A.P. Møller-Mærsk.

Han henviser til, at det har været en større udfordring end forventet at være midt i en global systemudrulning og samtidig at integrere to meget store organisationer.

Endvidere har den oprindeligt skitserede løsning ganske enkelt vist sig at være for ambitiøs på visse områder, hvor kravet til tilgængeligheden af data har været for stor.

- Vi har simpelthen på enkelte områder været for ambitiøse i forhold til, hvilke data vi har kunnet forvente leveret fra verden omkring os, siger Ejvind Kolding.

Han understreger, at it-problemerne ikke er relateret til den storstilede SAP-implementering, som rederigruppen har sat i gang.

Problemerne er knyttet til booking-, fragtrate- og faktureringssystemer, som A.P. Møller-Mærsks containerrederi Maersk Line i sin tid har bestilt hos Mærsk Data, og som IBM efter overtagelsen af Mærsk Data har gjort færdigt.

- Vi er meget glade for systemerne, og vi tror, at de vil give os store brancherelaterede fordele i forhold til at øge effektiviteten og sikre bedre kundebetjening, når vi får det hele til at køre optimalt, siger Ejvind Kolding.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere