3 tabte 7.800 kroner per kunde sidste år

3G-selskabet 3 tabte sidste år 900 millioner kroner på det danske 3G-eventyr. Stagnerende kundetal og ny-investeringer ramte selskabet, der tabte 7.800 kroner per kunde. Katastrofale tal, mener analytiker.

Pengene fosser ud af teleselskabet 3, hvis netop offentliggjorte regnskab for 2005 er præget af flammende røde tal.

3G-selskabet med 300 medarbejdere i Danmark tabte nemlig ikke mindre end 900 millioner kroner sidste år på det danske marked.

Det betyder, at selskabet har tabt knap 7.800 kroner på hver eneste danske kunde i 2005.

Betydelige investeringer

- Perioden er påvirket af betydelige investeringer i udbygning af netværk samt udvikling af produkter, tjenesteydelser og interne it-systemer, skriver selskabet i årsrapporten.

Det er langt fra første gang, at 3 kæmper med røde tal på bundlinien. Tilsammen har selskabet tabt mere end 1,8 milliarder kroner på det danske eventyr.

Sidste år lød underskuddet nemlig på 758 millioner kroner, mens 2003 bød på et tab på 134 millioner kroner. I 2002 tabte selskabet 31 millioner kroner.

For få kunder

Milliontabet finder sted, samtidig med at 3 kæmper med for at få flere kunder.

I marts unne Computerworld således fortælle, at 3 fra første halvår af 2005 til andet halvår af 2005 tabte mere end 35 procent af den udgående 3G-trafik.

Ved udgangen af 2005 havde selskabets 116.000 kunder.

- I året har fokus været på at forbedre kvaliteten af kundebasen. Sammenholdt med 2004 er gennemsnitlig omsætning per kunde steget med otte procent, skriver 3 i sin ledelsesberetning.

Det svenske moderselskab Hi3G har i 2005 foretaget en kapitalforhøjelse i det danske selskab på 1266 millioner kroner.

Katastrofale kundetal

Jyske Banks aktieanalytiker på teleområdet, Rune Møller, vurderer dog, at 3’s kundekreds er alt for lille.

- Det er jo katastrofale kundetal, og 3 kan aldrig nogensinde få en rentabel forretning ud af et kundetal i den størrelse, siger Rune Møller til Computerworld.

Læs mere om 3 på Computerworld senere mandag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere