Skype-stiftere på vej med nyt dele-program

Skypestifterne Friis og Zennström er ved at samle folk til et nyt dele-baseret net-projekt, som har fået kodenavnet "The Venice Project". Mens Skype handlede om telefoni, handler det nye projekt om tv- og video-filer.

De to Skype-stiftere - danskeren Janus Friis og svenskeren Niklas Zennström - er så småt begyndt at rette blikket på et nyt projekt, skriver Businessweek.

Ifølge bladet vil de to unge skandinaver med det nye projekt med navnet "The Venice Project" udvikle software til at distribuere tv-programmer og andre former for video-baseret indhold via internettet.

Kodekarle er klar
Ifølge Businessweek har de to venner og samarbejdspartnere allerede samlet en gruppe af førende software-udviklere i en række storbyer - der tæller New York, London og Venedig - for at arbejde med projektet.

Angiveligt pågår der for tiden forhandlinger med forskellige tv-selskaber om distribution af indhold via det nye netværks-program, som ventes offentliggjort inden nytår.

De to unge skandinaver blev med et slag milliardærer, da de sidste år solgte Skype til amerikanske eBay for 16 milliarder kroner.

Skype er indtil videre blevet downloadet mere end 100 millioner gange.

Programmet er baseret på samme fildelings-ide som musikdelingstjenesten Kazaa, som Friis og Zenströmm også stod bag.

Skype-ejer: Det er ok
Skype-ejer eBay glæder sig over det nye projekt. Ifølge talsmand Hani Durzy har selskabet ligefrem forventet, at Friis og Zenströmm skulle kigge på nye projekter.

Ifølge Businessweek vil Niklas Zennström investere et ukendt beløb i The Venice Project, hvor han primært ventes at blive en slags chef-strateg.

Til gengæld ventes Janus Friis at bruge op mod en femtedel af sin tid på at udarbejde en forretningsmodel for projektet. Resten skal han bruge på at videreudvikle Skype.

Friis og Zennström har tidligere udtrykt stor interesse for andre projekter - her i blandt spanske Fon, der bygger på en ide om, at folk kan dele deres Wi-Fi og til gengæld få adgang til andres Wi-Fi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.