Aktiespam påvirker kurser

Spammerne kan hente en pæn fortjeneste ved at spamme falske tips på såkaldte penny stocks, viser en ny undersøgelse af spams påvirkning af kurserne.

Spammails, der anbefaler såkaldte "penny stocks", er effektive nok til at påvirke aktiekurserne så meget, at spammerne kan opnå en pæn fortjeneste.

Det viser en undersøgelse foretaget af to forskere ifølge BBC.

De to forskere fra henholdsvis Oxford og Purdue University analyserede et udpluk på 75.000 spammails.

Ud fra de spammails, der udgav sig for at være varme aktietips til små investorer, kunne de to forskere se, at en spammer kunne opnå en fortjeneste på mellem 4,9 og helt op til 6,0 procent ved at købe aktier dagen før spamkørslen.

Penny stocks er aktier med en meget lav kurs, som ofte netop er genstand for spekulation, fordi der skal en relativt lille investering i aktierne til for at sende kursen i vejret. Det er således ikke ualmindeligt, at der er store udsving i både kursen og volumen for denne type aktier.

Mens spammerne kunne opnå en pæn og ikke mindst hurtig fortjeneste på disse aktier, ville de personer, der investerede i aktierne som respons på spammailen, tabe op til otte procent af deres investering. Udover gebyrerne for at handle aktierne vel at mærke.

- Vores analyse viser, at spam virker. Blandt de mange millioner modtagere er der ikke bare folk, der læser dem, men også folk, der reagerer på disse mails, skriver de to forskere i deres rapport ifølge BBC.

Forskerne opgjorde de lyssky aktietips til at udgøre omkring 15 procent af spammængden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Bording Data A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

03. maj 2018 | Læs mere


Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

15. maj 2018 | Læs mere


EU persondataforordníngen: Få styr på de kritiske aftaler og undgå kostbare fejl

Aftalerne mellem din virksomhed og eksterne databehandlerne er ikke blot essentielle for en succesfuld implementering af Persondataforordningen – men styrer også ansvar og aftaler mellem dig og dine partnere. På denne halvdagskonference får du styr på de vigtigste principper og aftaletyper, så du styrer uden om faldgruberne.

24. maj 2018 | Læs mere


Premium
KMD og NNIT bliver sat til vægs i stor leverandør-undersøgelse: Leverer ikke på niveau med konkurrenterne
KMD og NNIT halter langt efter de internationale konkurrenter på outsourcingområdet. KMD skraber bunden, mens NNIT akkurat rammer et middelniveau. "De danske leverandører leverer ikke på niveau med deres konkurrenter," mener ekspert. Her kan du se, hvordan de danske og nordiske outsourcingkunder vurderer deres leverandører. Listen toppes af tre udenlandske leverandører.
Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.