Aktiespam påvirker kurser

Spammerne kan hente en pæn fortjeneste ved at spamme falske tips på såkaldte penny stocks, viser en ny undersøgelse af spams påvirkning af kurserne.

Spammails, der anbefaler såkaldte "penny stocks", er effektive nok til at påvirke aktiekurserne så meget, at spammerne kan opnå en pæn fortjeneste.

Det viser en undersøgelse foretaget af to forskere ifølge BBC.

De to forskere fra henholdsvis Oxford og Purdue University analyserede et udpluk på 75.000 spammails.

Ud fra de spammails, der udgav sig for at være varme aktietips til små investorer, kunne de to forskere se, at en spammer kunne opnå en fortjeneste på mellem 4,9 og helt op til 6,0 procent ved at købe aktier dagen før spamkørslen.

Penny stocks er aktier med en meget lav kurs, som ofte netop er genstand for spekulation, fordi der skal en relativt lille investering i aktierne til for at sende kursen i vejret. Det er således ikke ualmindeligt, at der er store udsving i både kursen og volumen for denne type aktier.

Mens spammerne kunne opnå en pæn og ikke mindst hurtig fortjeneste på disse aktier, ville de personer, der investerede i aktierne som respons på spammailen, tabe op til otte procent af deres investering. Udover gebyrerne for at handle aktierne vel at mærke.

- Vores analyse viser, at spam virker. Blandt de mange millioner modtagere er der ikke bare folk, der læser dem, men også folk, der reagerer på disse mails, skriver de to forskere i deres rapport ifølge BBC.

Forskerne opgjorde de lyssky aktietips til at udgøre omkring 15 procent af spammængden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.