Aktiespam påvirker kurser

Spammerne kan hente en pæn fortjeneste ved at spamme falske tips på såkaldte penny stocks, viser en ny undersøgelse af spams påvirkning af kurserne.

Spammails, der anbefaler såkaldte "penny stocks", er effektive nok til at påvirke aktiekurserne så meget, at spammerne kan opnå en pæn fortjeneste.

Det viser en undersøgelse foretaget af to forskere ifølge BBC.

De to forskere fra henholdsvis Oxford og Purdue University analyserede et udpluk på 75.000 spammails.

Ud fra de spammails, der udgav sig for at være varme aktietips til små investorer, kunne de to forskere se, at en spammer kunne opnå en fortjeneste på mellem 4,9 og helt op til 6,0 procent ved at købe aktier dagen før spamkørslen.

Penny stocks er aktier med en meget lav kurs, som ofte netop er genstand for spekulation, fordi der skal en relativt lille investering i aktierne til for at sende kursen i vejret. Det er således ikke ualmindeligt, at der er store udsving i både kursen og volumen for denne type aktier.

Mens spammerne kunne opnå en pæn og ikke mindst hurtig fortjeneste på disse aktier, ville de personer, der investerede i aktierne som respons på spammailen, tabe op til otte procent af deres investering. Udover gebyrerne for at handle aktierne vel at mærke.

- Vores analyse viser, at spam virker. Blandt de mange millioner modtagere er der ikke bare folk, der læser dem, men også folk, der reagerer på disse mails, skriver de to forskere i deres rapport ifølge BBC.

Forskerne opgjorde de lyssky aktietips til at udgøre omkring 15 procent af spammængden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere