HP-formand forlader omgående bestyrelsen

Skandalen i Hewlett-Packards top kulminerede fredag med bestyrelsesformand Patricia Dunns opsigelse med omgående virkning i stedet for som planlagt at træde af i januar.

It-giganten Hewlett-Packard sagde fredag farvel til den kvindelige formand for koncernens bestyrelse Patricia Dunn som den foreløbige kulmination på den skandale, der har udviklet sig i kølvandet på selskabets efterforskning af lækkede informationer til pressen.

På et pressemøde fredag oplyste direktør Mark Hurd, at han havde modtaget Patricia Dunns opsigelse med virkning samme dag.

Patricia Dunn var allerede på vej ud som følge af skandalen, men skulle have forblevet formand indtil januar, hvor Mark Hurd ville overtage posten.

Mark Hurd overtager nu posten med omgående virkning.

Skandalen har udviklet sig, efter det for nylig kom frem, at HP havde hyret et eksternt firma til at finde frem til en person i HP's top, der lækkede informationer til pressen fra selskabets bestyrelsesmøder.

Det er siden kommet frem, at efterforskningen blandt andet benyttede sig af detektiver, der foregav at være medlemmer af bestyrelsen og en række it-journalister over for teleselskaber for at få udleveret oversigter over telefonopkald.

Samtidig har efterforskerne angiveligt forsøgt at plante et spionprogram på en journalist fra it-nyhedstjenesten CNET's pc via e-mail.

Selvom skandalen i første omgang har ramt nu tidligere bestyrelsesformand Patricia Dunn hårdest, ser det også ud til, at Mark Hurd kan have vidst mere om de ufine metoder, der blev anvendt i efterforskningen.

Han vidste således, at der blev sendt en e-mail til den pågældende journalist, men benægter at have haft kendskab til brug af spionsoftware.

- Jeg blev spurgt om at godkende dele af ordlyden i e-mailen. Jeg erindrer ikke at have set eller have godkendt brugen af spionteknologi, siger Mark Hurd.

Patricia Dunns fremskyndede exit fra formandsstolen er således ingen garanti for, at der nu bliver lagt låg på affæren.

Ifølge Mark Hurd er der dog tale om en sag, der er så kompliceret, at det ikke er sikkert, at der kan blive placeret et endeligt ansvar.

- Det er en kompliceret sag, og jo mere vi graver i den, jo mere kompliceret bliver den. Jeg kan ikke på stående fod garantere, at vi har fået alle detaljer frem, siger Mark Hurd.

Han benyttede fredagens pressekonference til at rette en undskyldning til de journalister, der blev udsat for den ufine efterforskning på HP's foranledning.

Han kaldte samtidig de benyttede efterforskningsteknikker for upassende i forhold til selskabets forretning.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?