Mangel på UMA-telefoner sinker lancering

Tema: Telia lancerede i august det første danske UMA-produkt, der kobler den traditionelle mobiltelefoni med IP-telefoni. Men indtoget på det danske marked sinkes af en voldsom mangel på telefoner, der er kompatible med UMA.

Selv om Telia allerede i slutningen af august lancerede det første danske UMA-produkt i form af Telia Home Free, er der endnu ikke kommet rigtig gang i markedet herhjemme.

Forklaringen er, at de UMA-kompatible telefoner lader vente på sig.

Med en UMA-telefon kan man ringe på mobilnettet, når man er ude, og bruge den som IP-telefon, når man er hjemme.

Ifølge Telia har der været stor interesse for produktet og den nye teknologi, men man har ikke haft mulighed for at sende Home Free ud til danskerne, fordi terminalerne lader vente på sig.

- Det er drøn ærgerligt, men sådan er det nu engang. Det må vi bare lære at leve med, og så må vi glæde os over, at der ikke er så lang tid til telefonerne kommer, siger Rune Fick Hansen, der er pressechef i Telia.

Stor interesse

Telia oplyser, at der først kommer et større læs telefoner i midten af november, og at det indtil videre kun er nogle enkelte kunder, der har haft mulighed for at benytte UMA-produktet, fordi de har fået fingrene i de få telefoner, som Telia har været i stand til at skaffe.

Men problemet med de manglende telefoner er dog ikke gået ud over interessen for Telias UMA-produkt, forklarer Rune Fick Hansen.

- Der har været meget stor interesse for det. Lige da vi lancerede produktet, fik vi omkring to tilmeldinger i minuttet på vores hjemmeside, og vi har allerede nu nogle tusinde, der sidder og venter på at komme i gang, siger han.

Han erkender, at det er uheldigt, at telefonerne ikke allerede er ude i butikkerne, så kunderne kan komme i gang med at bruge Home Free.

- Men så snart telefonerne kommer, gør vi dem, der har skrevet sig op, opmærksomme på, at telefonerne nu kan købes i den og den butik. Men kunderne kan ikke forvente noget før i midten af november, hvor vi får en ordentlig bunke af telefoner, og det er også først der, at vores egentlige kampagne skydes i gang, siger Rune Fick Hansen.

Oplagte fordele

Både Samsung, Nokia og Motorola satser på at sælge UMA-telefoner.

Ideen om at koble IP-telefonen med mobiltelefonen er opstået, fordi man på den måde vil kunne ringe billigt eller gratis med mobiltelefonen, når man befinder sig inden for hjemmets trådløse netværks rækkevidde.

Og Telia har da også haft den store lommeregner fremme i forbindelse med lanceringen af Home Free.

- Vi har beregnet, at en ganske almindelig familie, der har et fastnetnummer, fire mobiltelefoner og et bredbånds-abonnement, vil kunne spare 3000-4500 om året, hvis de går over til UMA. Bredbåndet bliver billigere, og det bliver gratis at tale internt i familien, forklarer Rune Fick Hansen.

Telia sigter med UMA-produktet specifikt efter de danske familier, hvor besparelses-aspektet vil have den største gennemslagskraft. Men teleselskabet mener ikke, at økonomien er det eneste argument for at vælge UMA.

- Hvis for eksempel mormor ringer, skal hun jo bare have fat i en eller anden i familien – det er ikke så vigtigt, hvem det lige bliver. Så det er en kæmpe fordel, at familien nu kan tage fastnettelefonen med ud af huset, siger Rune Fick Hansen.

Indtil videre må både mormor og Telia dog væbne sig med tålmodighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere