Lars Løkke: Samlet EPJ skal indfri høje ambitioner

En koordineret indsats skal sikre bedre elektroniske patientjournaler i Danmark. Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen mener, at den nye samlede EPJ-organisation er vejen frem.

Det skal være slut med usammenhængende beslutninger om de elektroniske patientjournaler i Danmark. I stedet skal en kompetent central organisation sætte rammerne for udviklingen.

- Jeg mener, at vi med den nye centrale organisation skaber noget af det, der har manglet, siger indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Den besked leverede han også til cirka 500 deltagere på EPJ-observatoriets årskonference i formiddags, hvor han fortalte om de fremtidige mål på området.

Ingen deadline for udrulning

Lars Løkke Rasmussen er dog ikke meget for at sætte en ny deadline for EPJ-indsatsen. Han har tidligere tilsluttet sig amternes udmeldinger om fuld udrulning. Først var deadline i 2005, siden blev det til 2008.

- Jeg er begyndt at tro, at vi aldrig bliver helt færdige. Det vil hele tiden flytte sig, siger Lars Løkke Rasmussen.

I første omgang havde ministeren dog ikke nogen store nyheder til de mange EPJ-folk, der er samlet i Nyborg i disse dage.

For organisationen er ikke dannet endnu, i første omgang skal en slagkraftig og politisk manøvredygtig chef ansættes. Stillingen blev slået op i denne uge. Samtidig skal den tidligere indsats evalueres. En indsats som Lars Løkke Rasmussen mener, er langt fra målsætningerne.

Høje ambitioner og dårlige resultater

- EPJ er blevet udrullet i et tempo og med en funktionalitet, der ikke matcher vores ambitiøse målsætninger. Der er betydelige mangler, konstaterer Lars Løkke Rasmussen, som dog ikke mener, at der er nogen grund til at skamme sig over dansk sundheds-it.

- Det er et urimeligt billede, at sundheds-it er en ruin. Vi har nogle styrker, som gør, at vi har et højt ambitionsniveau, siger ministeren.

Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen er optimistisk, når det gælder de elektroniske patientjournaler i Danmark. Og han mener, at ambitionsniveaet fortsat skal være højt.

- Vi skal beholde det høje ambitionsniveau i en tid, hvor vi står med nogle udfordringer. Efterspørgslen stiger, fordi befolkningen bliver ældre, og samtidig er der færre hænder om arbejdet, siger Lars Løkke Rasmussen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere