Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Midtvest Bredbånd afviser katastrofale kundetal

Midtvest Bredbånd har valgt at offentliggøre sine kundetal, efter at en lokalavis har afsløret et internt dokument, der viser, at selskabet er i krise. ”Det er vi overhovedet ikke”, svarer selskabet.

Midtvest Bredbånd, der er ejet af syv midt- og vestjyske forsyningsselskaber, tager utraditionelle metoder i brug i debatten om elselskabernes massive satsninger på fiberbredbånd.

Bredbåndsselskabet har netop valgt at offentliggøre sit kundetal på sin hjemmeside.

Internt dokument offentliggjort

Det sker, efter at Dagbladet Holstebro-Struer i fredags offentliggjorde et internt dokument fra selskabet, hvor man kunne læse, at selskabet havde forventet langt flere kunder, end det har på nuværende tidspunkt.

Ifølge det dokument, som avisen er i besiddelse af, havde Midtvest Bredbånd regnet med 7.000 kunder ved udgangen af dette år, men 1. juli viste IT- og Telestyrelsens statistik, at selskabet kun havde 214 kunder.

Avisen havde dermed regnet sig frem til, at hver kunde har kostet MidtVest Bredbånd omkring 800.000 kroner.

Afviser tal

Historien afvises imidlertid blankt af Svend-Erik Jensen, der er adminstrerende direktør i Midtvest Bredbånd.

Han har nu valgt at offentliggøre kundetallet på selskabets hjemmeside.

- Vi har i dag 6.500 kunder. Salget kom for alvor i gang midt på året, og siden sommerferien har vi konstant fået mellem 300 og 500 nye kunder per uge. Tendensen ser ud til at fortsætte, og derfor tyder alt på, at vi kommer et pænt stykke forbi de 7.000 kunder, der er målet ved årsskiftet, står der på selskabets hjemmeside.

Men selv om selskabet altså nu selv oplyser, at forretningen går, som den skal, var det tydeligvis en fortørnet direktør, der i fredags kommenterede offentliggørelsen af det interne dokument i Dagbladet Holstebro-Struer.

- I har fat i noget, der tydeligt ikke er jeres. Jeg vil kraftigt opfordre jer til at aflevere det tilbage til os, sagde Svend-Erik Jensen i fredags.

Erkender startproblemer

Svend-Erik Jensen erkender dog i dag på selskabets hjemmeside, at Midtvest Bredbånd endnu halter bagefter, når det handler om, hvor mange kunder, der rent faktisk er blevet koblet op på de hurtige fiberforbindelser.

På hjemmesiden står:

- I øjeblikket er 10 procent af vores kunder koblet på Fibernettet. Det er færre end forventet på nuværende tidspunkt, og med hensyn til opkoblingen er vi nogle måneder bagefter. Det beklager vi. Vi har allerede øget tempoet, hvilket vi fortsætter med i 2007. Den forsinkede opkobling påvirker forretningen på kort sigt, men ikke på den lange bane.

- Så ja, vi har ikke det antal kunder opkoblet, som vi havde forventet. Men nej, vi spejder ikke langt efter kunderne - de strømmer til i stor stil. I nogle byer har mere end 70 procent af alle husstande bestilt Fibernet på forhånd.

Ifølge den seneste Teleårbog fra IT- og Telestyrelsen blev der i 2005 investeret mere end en milliard kroner i fiberbredbånd fra elselskabernes side. Beregninger viser da også, at der til nytår vil være 500.000 potentielle fiber-kunder i Danmark – det tal var blot på 13.500 ved udgangen af 2005.

Dengang var antallet af reelle kunder ifølge IT- og Telestyrelsen kun på 6.000.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere