Visma overtager hollandsk konkurrent

Det skandinaviske softwarehus Visma tager hul på en europæisk ekspansion med overtagelsen af den hollandske konkurrent, softwarehuset AccountView.

Den norskejede Visma-koncern har købt 100 procent af aktierne i AccountViev, som er det tredje største softwarehus i Holland.

Selskabets kerneforretning er software til små og mellemstore virksomheder med særlig fokus på bogholdere og revisorer.

- Vi er vældig fornøjede med opkøbet af AccountView. Dette er vores første virkelige skridt udenfor Norden, og det åbner for spændende muligheder, som vi vil forfølge fremover, udtaler Øystein Moan, Vismas koncernchef i en pressemeddelelse.

Regner med 104 millioner

AccountView forventer at omsætte for 104 millioner kroner i 2007, positionen på markedet er stabil, og selskabet har præsteret en organisk årlig vækst de senere år på 20 procent.

Ifølge Vismas koncernchef er AccountView sågar et af de mest lønsomme ERP-selskaber i Europa i dag.

- AccountView leverer regnskabssoftware til næsten halvdelen af de 20 største revisionshuse i Holland og har præsteret vækst gennem de sidste 15 år, udtaler han.

Blev selv købt op

AccountView er Vismas andet opkøb, efter at koncernen selv blev købt op i foråret 2006 af det det engelske investeringsselskab HgCapital.

Med HgCapital i ryggen har Visma den finansielle styrke til at fortsætte en offensiv vækststrategi.

- Da vi gik ind i Visma i fjor havde vi som mål at hjælpe Visma med at blive et europæisk selskab. I dag har vi taget et vigtigt skridt i den retning, udtaler Nic Humphires fra HgCapital.

En vældig god butik

Nic Humphires vurderer, at Vismas teknologi og forretningsmodel er blandt de bedste i Europa.

- Koncernen er slet og ret en vældig god butik, med en stor og stabil kundebase og ledende markedsposition. Vi giver vores fulde støtte til ledelsen og deres strategi for yderligere vækst, både organisk og gennem opkøb i Nordeuropa, lyder det fra investeringsselskabet i en pressemeddelelse.

AccountView har 18.000 kunder og et distributionsapparat med mere end 100 partnere. I lighet med Visma, sælger AccountView sine produkter gennem et netværk af partnere og forhandlere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere