EU vil samle telemarkedet

Det europæiske telekommunikationsmarked skal samles, så vi slipper af med de nationale monopoler og får en friere konkurrence, mener EU.

EU's 27 nationale telekom-kontrollører skal inden 16. feb. aflevere et bud på, hvordan et samlet EU-marked skal reguleres. Gør de ikke det, må de afgive deres magt til EU-kommissionen, advarer kommissær Viviane Reding.

Kommissionen vil have de nationale kontrolinstanser til at stå sammen og skabe et EU-baseret, uafhængigt udvalg, i stil med U.S. Federal Communications Commission.

- En EU-baseret kontrolinstans vil være et midlertidigt udvalg. Instansen vil blive opløst, så snart overgangen til et fælles telekom-marked er afsluttet, siger Redings talsmand.

Flere af de nationale kontrolinstanser har ikke været i stand til at dokumentere, at de opererer uafhængigt af deres regering eller store telefonselskaber.

Tolker regler forskelligt
På nuværende tidspunkt er det de nationale kontrolinstanser, som sørger for, at EU-reglerne bliver overholdt i det pågældende land. Problemet er bare, at de forskellige kontrolinstanser tolker reglerne forskelligt.

Det betyder at Storbritannien f.eks. har slået ned på det tidligere monopol BT, mens kommissærer klager over at Tyskland har givet Deutsche Telekom lov til at beholde deres position på fastnet-markedet og oven i købet udvide til at bygge et high-speed internet netværk uden at dele adgang til netværket med konkurrenterne.

Nogle lande laver simpelthen deres egne telelove uden at konferere med deres EU-naboer. Den tyske kontrolinstans har f.eks. ikke været i stand til at standse den tyske regerings lovforslag om at give det tidligere monopol Deutsche Telekom beskyttelse mod konkurrenter.

Reding er i gang med at gennemse alle de love, som blev vedtaget i 90’erne, der handler om udviklingen af et samlet europæisk telemarked, som skal sikre fri konkurrence indenfor EU.

Oversat af Ditte Thøgersen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.