Artikel top billede

Rovsing-underskud større end ventet

Chr. Rovsing-selskabet Rovsing A/S har offentliggjort sit første halvårsregnskab som børsnoteret virksomhed. Forventningerne til omsætning fastholdes, mens underskuddet bliver større end ventet. Aktiekursen er vigende.

I december nåede rumfarts-aktien Rovsing sit højdepunkt med mere end en tredobling af aktiens introduktionskurs efter aktiesalget sidste år i november.

I dag er aktien faldet til et mere jordnært niveau om end stadig mere end 50 procent over introduktionskursen. Forventningerne til årets omsætning fastholdes i selskabets første halvårsberetning.

Omsætningen, der hidtil især er kommet fra opgaver løst for den europæiske rumindustri, med European Space Agency (ESA) som den største kunde, faldt i første halvår med 24 procent til 20,2 millioner kroner.

Udvikler rumfærge

Rovsing deltager gennem samarbejdet med ESA i udviklingen af det europæiske satellit-navigationssystem Galileo og en europæisk rumfærge.

Virksomhedens speciale er test af softwaresystemer, og den har i sit CV referencer til både Nato og CERN.

For hele regnskabsåret 2006/07 forventer Rovsing, at omsætningen stiger med omkring 25 procent i forhold til året før til 56-62 millioner kroner, mens driftsresultatet (EBIT) ventes at lande på minus 4,0-4,5 millioner kroner.

Behøvede ikke børsintroduktion

Driftsresultatet bliver således en halv til en hel million kroner mindre, end hvad der blev forudset i børsprospektet.

Rovsing er en ret stærk virksomhed rent finansielt og behøvede som sådan strengt taget ikke at skaffe flere penge gennem en børsintroduktion af sine aktier.

Ifølge Rovsing skulle børsnoteringen snarere gennemføres for at sende et signal om seriøsitet til de betydende kunder både i Europa og i USA. Derfor skete børsnoteringen heller ikke på en af de mindre børser, men på Københavns Fondsbørs - OMX.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere