Artikel top billede

Dansk virksomhed sælger luftfotos til Google

Den danske virksomhed Scankort, som producerer digitale kortdatabaser, har solgt luftfotos af hele Danmark til Google. Billederne bliver taget med et kamera, der er på størrelse med en vaskemaskine og kan klare hele 144 megapixels.

Selv hvis du bor på Lars Tyndskids Mark, er der nu en chance for, at du kan se dit hjem fra luften via Google Earth og Google Maps.

Den danske virksomhed Scankort, som producerer digitale kortdatabaser, har nemlig solgt luftfotos af hele Danmark til Google.

Scankort kontaktede for et års tid siden de tre grundlæggere af Keyhole Corp., som i efteråret 2004 blev købt af Google.

"Vi ringede og sagde, at vi var en lille dansk virksomhed, som havde noget spændende at tilbyde. Vi troede, at det var et long-shot, for sådan tre mangemilliardærer daffer da ikke til København," fortæller Mads Staunskjær, der er administrerende direktør i Scankort.

Heftigt udstyr

Men det gjorde Keyhole-grundlæggerne altså alligevel på vegne af Google, og nu er det Scankorts data, der skal pryde Google Maps og Google Earth.

Det er produktet Orto-DK, som Google har set sig lun på, fordi det giver mulighed for langt mere detaljerede kort over hele Danmark.

Hidtil har det primært været de større danske byer, der har kunnet ses i detaljer på en tjeneste som Google Maps.

Kortet bliver skabt af luftfotos, som bliver stykket sammen ved hjælp af noget avanceret software. Det er en gang heftigt udstyr, som Scankort bruger for at kunne levere de detaljerede kort.

"Vi har selv to to-motorers flyvemaskiner med både analoge og digitale kameraer i. Når billederne er taget, kan vi så ved hjælp af software beregne, hvordan et stort sammenhængende billede af Danmark vil se ud," forklarer Mads Staunskjær.

Det digitale kamera er på størrelse med en vaskemaskine og kan klare en opløsning på 144 megapixels.

"Sådan et kamera koster en million euro, så det er noget ret dyrt stads," lyder det fra Mads Staunskjær.

Omkring en million

Mads Staunskjær kan på grund af kontrakten med Google ikke oplyse den præcise pris, som søgegiganten har betalt, men der er tale om adskillige hundrede tusinder – og dog under en million kroner, siger han.

Scankort har 56 medarbejdere, og hovedkontoret ligger i Taastrup.

Virksomheden har også en produktionsafdeling i Bangladesh, hvor de fleste af medarbejderne sidder.

Blandt kunderne er også danske Eniro.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere