De fire fedeste gadgets i marts

To nye spillere på Blu-ray-markedet, et supersejt kamera og et lovende alternativ til iPod Video er, hvad innovationshøsten byder på.

Man skulle ikke tro, at kameraer kunne blive mindre og bedre, men Nikon har gjort det igen! Og Sony er endelig vågnet op og kommet ind i iPod-kampen.

Det er nu ved at være et år siden, at den store DVD-krig gik i gang med Toshibas første udgivelse af HD DVD'en og den efterfølgende kamp til stregen af Blu-ray teknologien.

Meget er siden blevet sagt og gjort fra mange sider, og i dag står vi med et marked i priskrig og heftig udvikling.

Spændende for forbrugerne, nervepirrende for producenterne. Sony og Sharp står bag de to nyeste skud på stammen.

Sony BDP-S300 Blu-ray Disc Player

Sonys Blu-ray kommer til at koste omkring 3.400 kroner, hvilket er cirka 2.265 kroner billigere end Sonys nuværende BDP-S1 - plus at den kan vise en video med 24 frames per sekund, hvilket gør, at billedkvaliteten minder mere om film end om video.

Den kan desuden konvertere signaler med en lavere kvalitet til 1080P for output over HDMI'en (high-definition multimedia interface) og virker med Bravia Theater Sync, et system der integrerer kontrollen over afspilleren med den over fjernsynet.

Sony har ikke talt om at udgive den på andet end det amerikanske marked.

Sharp BD-HP1 Blu-ray Disc Recorder

Når man tænker på, at Blu-ray Disc optagere stadig er pænt dyre, bliver alt, hvad der muligvis kan sænke prisen mødt med åbne arme. Men Sharps seneste optager har afskaffet noget, som tidligere var helt essentielt: tv- tuneren.

I stedet skal man bruge den tuner, der fås med Sharp Aquos LCD fjernsyn. Den forbinder via iLink og er stand til at forbinde, uden at hele systemet skal tændes, før man kan optage. Men det betyder, at man ikke kan optage på en kanal, mens man kigger på en anden.

Hele affæren koster omkring 7.135 kroner i Japan. En lignende model forventes at komme på hylderne på den anden side af Stillehavet senere på året. Sharp har endnu ikke sat sig fast på hverken et bestemt tidspunkt, marked eller pris.

Nikon Coolpix S500 Digital Still Camera

Man skulle ikke tro, at kameraer kunne blive mindre og bedre, men Nikon har gjort det igen!

Nikon har opdateret virksomhedens Coolpix-serie af digitale kameraer. Kronen på værket blandt de nye modeller er et 7.1-megapixel Coolpix S500 kamera, som ifølge Nikon overgår alle konkurrerende kompakte kameraer med optisk billede-stabilisator.

Kameraet kan tage et billede bare 0,6 sekunder efter der bliver trykket på power-knappen - hvilket er rekord i industrien. Kameraet har desuden den hurtigste lukketid, på kun 0,005 sekunder og desuden den mest kompakte udformning, siger producenten. Kameraet måler 8,8x5,1x2,2 centimeter og kan købes i Japan for omkring 1.400 kroner.

Sony NW-A800 Video Walkman

Endelig kommer Sony ind i kampen med en walkman, der kan vise video. Atten måneder efter at Apple hævede standarden med deres iPod Video, ankommer Sonys Network+Walkman. Der er tre forskellige modeller, NW-A805, A806 og A808.

Den eneste store forskel på modellerne er mængden af hukommelse, som er på henholdsvis 2, 4 og 8 gigabyte. Skærmen er et to-tommers LCD-panel med QVGA-opløsning (240 pixels gange 320 pixels).

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere