Nokia satser massivt på det mobile kontor

Reportage: Nokia vil sparke konkurrenter som BlackBerry ned fra tronen, når det gælder entreprise-enheder og løsninger til det mobile kontor. Firmaet vil have en åben platform, der giver interoperabilitet mellem alle applikationer og datakilder.

Internet Security Conference 2007: På sikkerhedskonferencen Internet Security Conference, der torsdag blev afholdt i København, satte Nokia en tyk streg under, at virksomheden vil udvide den succes, de har opnået indenfor mobiltelefoni til også at omhandle mere avancerede mobilitetsprincipper.

Under sloganet "Fra menneske til menneske til information" fortalte virksomhedens strategiske direktør, Tom Farrel, at konkurrenter som eksempelvis BlackBerry vil få kamp til stregen i slaget om det håndholdte kontor.

I øjeblikket er det for langt de fleste kun e-mail-håndtering, det forbindes med et mobilt kontor, men Farrel forudser, at den mobile platform inden for de næste år vil handle om tilgang til alle applikationstyper.

Det kræver, at problematikken om sikkerhed kommer endnu mere i fokus.

"Nokia skal blandt andet vinde slaget på bedre sikkerhed," sagde Tom Farrel.

"Firmaerne blive de store aftagere af Smartphones, og når man skal tilgå backend-applikationer er sikkerheden det vigtigste."

Alt til alle

I 2008 forventer Tom Farrel, at hele 80 procent af de avancerede mobiltelefoner kan modtage e-mails, og det er da heller ikke på dette område fokus bliver lagt.

Nokias erklærede mål er nemlig, som også sloganet antyder, at alle enheder skal kunne benyttes af alle mennesker til alle applikationer.

"Uanset størrelse og type kan virksomheder høste markante fordele i form af fleksibilitet og agilitet ved at være mobile."

"Når it-infrastrukturen understøtter mobilitet, kan medarbejderne anvende mobile applikationer til at optimere forretningsprocesser og informationsudveksling," lyder Nokia-filosofien

Selv om smartphones er avancerede enheder, kan man ikke installere alle de applikationer, som kræves for at opfylde dette mål.

Derfor arbejder Nokia på at udvikle en software-pakke, der kan tage hånd om opgaven

"Vi vil have en åben platform, der giver interoperabilitet mellem alle applikationer og datakilder som SAP, Microsoft Nortell eller Cisco. Teknologierne findes allerede, og vi arbejder på at samle dem i et format, der kan benyttes på smartphones, sagde Tom Farrel.

Han peger på, at Nokias løsning blandt andet kan stoppe spam og virus samt kunne håndtere mobilt VPN, netværkstilgang, login-funktioner og meget mere.

Hvis mobilen bliver væk

En af de største sikkerhedsproblemer for det mobile kontor opstår, hvis enhederne bliver væk eller mistes.

Der er masser af skræmmeeksempler på glemte computere, der har indeholdt fortrolige oplysninger, som har kostet virksomheder bunker af penge.

Men det skal være slut.

Det gøres blandt andet ved kryptering af data, GPS og fjernadgang til enheden.

"Hvis telefonen glemmes i en taxa skal systemadministratoren have mulighed for at tilgå telefonen, hente de data, der ligger på den og efterfølgende lukke for uvedkommendes adgang," lød det fra Tom Farrel på konferencen.

Brugeren stadig den vigtigste

I følge Nokia bossen betyder de avancerede muligheder for at tilgå netværkets ressourcer dog ikke, at brugeren skal på et tre ugers kursus for at kunne benytte sin smartphone.

"Mobilitet skal virke fra dag et," sagde han. "Det skal vi opnå gennem at trække på de erfaringer vi har fra andre store spring – eksempelvis til internettet - der er foretaget i virksomhederne."

Sikkerhed for syvende gang

DNS Network Technologies har arrangeret Internet Security Conference, der for syvende år sætter sikkerhedskonferencen fokus på hvad der er oppe i tiden indenfor sikkerhed og mobilitet.

Denne gang var der kerneområderne VoIp, internet sikkerhed og mobilit internet samt netværksoptimering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere