Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Lawson går på SAP-jagt efter Intentia-fusion

Amerikanske Lawson går efter en vellykket fusion med svenske Intentia i flæsket på SAP og Oracle. Angrebet blæses i gang af danskeren Ole Rasmussen, der er med i den globale produktledelse hos den amerikanske ERP-kæmpe.

Lawson, en af verdens største leverandører af virksomhedssystemer eller ERP (Enterprise Resource Planning), går efter en vellykket fusion med svenske Intentia efter at stjæle kunder fra verdens to største leverandører af ERP-software: SAP og Oracle.

Angrebet blæses i gang af danskeren Ole Rasmusssen, der er såkaldt Global Director Product Management og en del af Lawsons fire mand store globale produktledelse.

Ole Rasmussen peger på tre faktorer, der gør, at Lawson står stærkt rustet til at nappe markedsandele fra ERP-kæmperne.

"For det første er vores produkter billigere end konkurrenternes, hvis man sammenligner den totale pris – eller Total Cost of Ownership (TCO) - på et ERP-system," siger han.

Ole Rasmussen henviser til en rapport fra it-analysehuset Aberdeen Group fra november 2006. Den viser, at Lawsons produkter målt på licensomkostninger per bruger er 48 procent billigere end ERP-produkterne fra SAP.

For det andet peger Ole Rasmussen på, at Lawson satser benhårdt på sin egen organisation og ikke lægger alt ud til partnere. Lawson har eksempelvis egne konsulenter og egen supportorganisation.

"Vores kunder ringer ind til Lawson, når de har problemer, de skal ikke ringe til 28 forskellige leverandører," siger Ole Rasmussen.

Endelig fremhæver han, at Lawson har specialviden på de nøglebrancher, som selskabet leverer ERP-systemer til. Den viden er blandt andet samlet i en række "Quick-step-løsninger", der er prækonfigurerede ERP-løsninger til bestemte brancher.

"Hvis vi eksempelvis har haft 50 distributører som kunder, så har en ny en af slagsen givetvis en række specielle vinkler, men erfaringen viser, at en meget stor del kan genbruges fra tidligere," siger Ole Rasmussen.

Udover distributører skal Lawsons 4.000 kunder findes inden for produktions-, underholdnings- og serviceindustrien i 40 lande.

Bygger på Intentia

Lawson har hidtil været ret ukendt på det danske ERP-marked, da det har sin absolutte styrke inden for ERP-systemer til det amerikanske sygehusvæsen. Det ændrede sig dog i fjor, hvor Lawson fusionerede med svenske Intentia.

Intentia var godt kendte på det danske og nordiske ERP-marked. Især for sit Movex-system, der var skræddersyet til virksomheder inden for produktion, distribution og vedligeholdelse. Begge selskabers ERP-systmer lever videre efter fusionen, men nu under navnene M3 og S3.

Ifølge Ole Rasmussen, der selv har en fortid som udviklingsdirektør hos Intentia, har fusionen været en enorm fordel for det tidligere Intentia. Først og fremmest, fordi Lawson-fusionen lagde låg på den finansielle ustabilitet, der prægede Intentia i en række år.

"Vi er jo blevet en del af en profitabel virksomhed, der er noteret på Nasdaq. Det har sat en stopper for al den snak, som eksempelvis SAP og Oracle har bidraget til. Der er konsekvent blevet stillet spørgsmålstegn ved, om vores produkter har en fremtid, og det har nok skræmt en del kunder væk," siger Ole Rasmussen.

Han fortæller, at det er blevet væsentligt sjovere at tage ud til brugergruppemøder end tidligere, da han nu kan præsentere nyheder for kernekunderne. Noget de blot kunne sukke efter tidligere.

"I dag annoncerer vi masser af nyheder. Inden for de seneste 10 måneder har vi lanceret et nyt BI-produkt, ny teknologiplatform, mobile løsninger og nye CRM-løsninger," lyder det fra Ole Rasmussen.

Han slår fast, at selskabet fortsat gør alt for at få fortalt kunderne, at Lawson ikke er et Geac eller Infor, der "bare køber nogle virksomheder og derefter stopper produktudviklingen".

"Vi vil videreudvikle vores produkter, så vi inden for vores fokusindustrier bliver den stærkeste spiller på markedet," siger Ole Rasmussen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere