Artikel top billede

Kirk Telecom-direktør skifter til ungt Århus-firma

Ole Lysgård Madsen, nuværende administrerende direktør i Kirk Telecom, skal stå i spidsen for den unge Århus-virksomhed Lenio. Han fratræder hos Kirk i forbindelse med, at virksomhedens ejer, SpectraLink, er blevet opkøbt af Polycom.

Horsens-virksomheden Kirk Telecom har nu officielt skiftet ejer, efter at det amerikanske selskab Polycom har fået godkendt sit køb af den hidtidige ejer af Kirk Telecom, SpectraLink.

Kirk Telecoms administrerende direktør, Ole Lysgård Madsen, fratræder ved samme lejlighed sin stilling.

Han skal i stedet være administrerende direktør i den kun et år gamle århusianske virksomhed Lenio, der beskæftiger sig med serviceorienteret arkitektur (SOA) og blandt andet har specialiseret sig i Java-applikationer og .Net.

Kommet godt i gang

"Lenio har eksisteret i et års tid og er kommet rigtig godt i gang med nogle spændende produkter og en god virksomhedskultur, som jeg glæder mig til at blive en del af," siger Ole Lysgård Madsen.

Han bliver samtidig også partner i firmaet sammen med de to grundlæggere.

De næste tre måneder bliver Ole Lysgård Madsen dog i Horsens hos Kirk Telecom, hvor han blandt andet skal hjælpe til med at finde sin egen afløser.

"Vi vil søge bredt, til den rette kandidat er fundet," oplyser han.

Stilskifte

Kirk Telecom, der udvikler og producerer trådløse kommunikationsløsninger og telefoner, har omkring 180 ansatte og er en veletableret virksomhed, der i 2005 havde en omsætning på 223 millioner og et overskud efter skat på godt 19 millioner.

Lenio er derimod en forholdsvist ny virksomhed, hvor medarbejderstaben på bare et år er gået fra to personer til omkring 20.

Der er dermed lagt op til noget af et stilskifte for Ole Lysgård Madsen, der allerede da planerne om ejerskiftet blev annonceret i begyndelsen af februar meddelte, at han ville søge nye udfordringer efter at have været syv år i Kirk Telecom, hvoraf det ene år er som administrerende direktør.

"Man lever jo kun en gang, og selv om jeg kan se mange lyse muligheder i det nye setup omkring Kirk, vil jeg gerne nå at prøve noget andet også. Jeg har altid været meget optaget af at sætte nye projekter i gang og få dem til at blive til noget, og det er det, jeg håber også kan ske her," siger han.

"Det bliver da en helt anden måde at arbejde på, og det er en meget ung kultur, jeg kommer ind i. Men det er nok også meget godt at holde sig selv i gang på den måde," lyder det fra Ole Lysgård Madsen.

Venligsindet overtagelse

Da Polycom annoncerede, at selskabet ville opkøbe SpectraLink og dermed også Kirk Telecom, udtalte Michael Seto, der er vice president for voice markets and business developement i Polycom, at der ikke var planer om afskedigelser i forbindelse med opkøbet.

"Han var her igen i mandags, hvor vi holdt en del møder med medarbejderne – og der er ikke anden besked, end at vi gør tingene, som vi hidtil har gjort. Det er meget tydeligt at se, at det det her er en venlig overtagelse, hvor den nye ejer har brug for den portefølje, vi har," siger Ole Lysgård Madsen.

"Kirk fortsætter som en dansk enhed, med en bestyrelse og alt andet, der hører til at være et aktieselskab i Danmark," siger han.

Polycom har betalt omkring 1,3 milliarder kroner for SpectraLink.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere