Martin Sundahl, administrerende direktør i Comendo, tror på, at det kan lade sig gøre at få et overskud ud af Telsome.

Comendo skal trække overskud ud af Telsome

Martin Sundahl, administrerende direktør i Comendo, tror på, at købet af Telsome vil blive en økonomisk gevinst, selv om IP-telefoniudbyderen indtil videre er en underskudsforretning.

Selv om Telsome indtil videre er en underskudsforretning, føler sikkerhedsfirmaet Comendo alligevel, at man har gjort et rigtigt godt køb.

Comendo A/S har i dag indgået betinget købsaftale om køb af Telsome ApS, og administrerende direktør i Comendo, Martin Sundahl, har store forventninger til, at Telsome bliver en økonomisk gevinst for koncernen.

"Det er ikke unormalt, at man har underskud i den branche, så det der selvfølgelig tilgangen af kunder, der interessant at se på. Telsome er vokset utroligt meget, og vi tror sådan se på, at vi kan få dem til at vokse endnu mere, ved at de kan få gavn af vores fiber-netværk og hele vores afsætningskanal," siger Martin Sundahl.

Tabte 10 millioner sidste år
Sidste år endte Telsome med et underskud på mere end 10 millioner kroner. Comendo forventer et nul-resultat fra Telsome i det indeværende regskabsår, og derefter er det forventningen, at resultaterne vil blive positive.

"En af de store udfordringer for alle IP-telefoniselskaberne i dag er, at de skal ud og have et fordyrende mellemled, nemlig kredsløbet. Men vi har jo et hav af kunder, som vi allerede har leveret kredsløb til, og det kan Telsome få gavn af," siger Martin Sundahl.

Kan koste hoveder
Telsome har allerede været igennem en slankning af virksomheden i det sidste halve år.

Selv om Martin Sundahl mener, at Telsome i dag har den størrelse, virksomheden skal have, er det ikke utænkeligt, at der skal spares yderligere i den kommende tid.

"Man har måske været lidt for dygtige til at bruge penge. Det har man brugt noget tid på at lave om på, og det er jo ikke utænkeligt, at der måske fortsat skal justeres lidt. Vi kan jo genbruge en masse af de ressourcer, vi allerede har i Comendo," siger han.

Men hvad betyder det helt konkret for de ansatte i Telsome?

"I første omgang skal alle være ansat, og så vil vi selvfølgelig kigge på, hvor vi får noget overskydende kapacitet."

Martin Sundahl tilføjer, at Telsomes økonomi-afdeling og support-afdeling vil blive overtaget af Comendo, der allerede har afdelinger, der tager sig af disse funktioner.

Det betyder også, at Telsomes økonomichef ikke følger med i købet, da Comendo allerede har en økonomi-direktør.

Telsome fortsætter som selvstændig virksomhed
Comendo ønsker af konkurrencehensyn ikke at oplyse, hvad prisen på Telsome bliver, men Martin Sundahl forklarer, at der er tale om en 100 procent ren aktiehandel, og at beløbet vil være afhængigt af, hvordan Telsome klarer sig som virksomhed.

"Det er også derfor, at det fortsætter som en selvstændig virksomhed i hvert fald det kommende år," siger han.

Købet af Telsome forventes afsluttet til juni.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vi prøver klodens letteste kontor-laptop: Med HP Probook 635 Aero G7 har du ingen undskyldninger
Test HP's nyeste kontor-kreation er klodens letteste kontor-maskine - på papiret. Når arbejdsdagen er ovre, er det dog ikke maskinens fluevægt, der vækker mest glæde.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.