Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Martin Sundahl, administrerende direktør i Comendo, tror på, at det kan lade sig gøre at få et overskud ud af Telsome.

Comendo skal trække overskud ud af Telsome

Martin Sundahl, administrerende direktør i Comendo, tror på, at købet af Telsome vil blive en økonomisk gevinst, selv om IP-telefoniudbyderen indtil videre er en underskudsforretning.

Selv om Telsome indtil videre er en underskudsforretning, føler sikkerhedsfirmaet Comendo alligevel, at man har gjort et rigtigt godt køb.

Comendo A/S har i dag indgået betinget købsaftale om køb af Telsome ApS, og administrerende direktør i Comendo, Martin Sundahl, har store forventninger til, at Telsome bliver en økonomisk gevinst for koncernen.

"Det er ikke unormalt, at man har underskud i den branche, så det der selvfølgelig tilgangen af kunder, der interessant at se på. Telsome er vokset utroligt meget, og vi tror sådan se på, at vi kan få dem til at vokse endnu mere, ved at de kan få gavn af vores fiber-netværk og hele vores afsætningskanal," siger Martin Sundahl.

Tabte 10 millioner sidste år

Sidste år endte Telsome med et underskud på mere end 10 millioner kroner. Comendo forventer et nul-resultat fra Telsome i det indeværende regskabsår, og derefter er det forventningen, at resultaterne vil blive positive.

"En af de store udfordringer for alle IP-telefoniselskaberne i dag er, at de skal ud og have et fordyrende mellemled, nemlig kredsløbet. Men vi har jo et hav af kunder, som vi allerede har leveret kredsløb til, og det kan Telsome få gavn af," siger Martin Sundahl.

Kan koste hoveder

Telsome har allerede været igennem en slankning af virksomheden i det sidste halve år.

Selv om Martin Sundahl mener, at Telsome i dag har den størrelse, virksomheden skal have, er det ikke utænkeligt, at der skal spares yderligere i den kommende tid.

"Man har måske været lidt for dygtige til at bruge penge. Det har man brugt noget tid på at lave om på, og det er jo ikke utænkeligt, at der måske fortsat skal justeres lidt. Vi kan jo genbruge en masse af de ressourcer, vi allerede har i Comendo," siger han.

Men hvad betyder det helt konkret for de ansatte i Telsome?

"I første omgang skal alle være ansat, og så vil vi selvfølgelig kigge på, hvor vi får noget overskydende kapacitet."

Martin Sundahl tilføjer, at Telsomes økonomi-afdeling og support-afdeling vil blive overtaget af Comendo, der allerede har afdelinger, der tager sig af disse funktioner.

Det betyder også, at Telsomes økonomichef ikke følger med i købet, da Comendo allerede har en økonomi-direktør.

Telsome fortsætter som selvstændig virksomhed

Comendo ønsker af konkurrencehensyn ikke at oplyse, hvad prisen på Telsome bliver, men Martin Sundahl forklarer, at der er tale om en 100 procent ren aktiehandel, og at beløbet vil være afhængigt af, hvordan Telsome klarer sig som virksomhed.

"Det er også derfor, at det fortsætter som en selvstændig virksomhed i hvert fald det kommende år," siger han.

Købet af Telsome forventes afsluttet til juni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere