IP-telefoni: Hvem bliver opkøbt næste gang?

ComputerViews: Comendos køb af Telsome viser med al tydelighed, at markedet for IP-telefoni befinder sig i en konsolideringsfase. Markedet er i vækst, men specielt de mindre udbydere må se sig om efter samarbejdspartnere, hvis de skal overleve kampen om kunderne.

ComputerViews: Der er mange grunde til at være optimistisk, hvis man har en forretning, der lever af at sælge IP-telefoni. Både private danskere og erhvervslivet satser i stigende grad på de IP-baserede telefoniløsninger.

Til gengæld må mange af de mindre IP-telefoniudbydere nok indse, at de får svært ved at klare sig på egen hånd – også selvom kunderne strømmer til.

Et aktuelt eksempel på det er Telsome, som nu bliver opkøbt af sikkerhedsfirmaet Comendo.

Telsomes historie er meget sigende.

Det er kun lidt over to år siden, at de første kunder kom til, men i dag har virksomheden ifølge den seneste statistik fra IT- og Telestyrelsen over 23.000 kunder. For bare et år siden var det antal kun 4.500.

Alligevel havde Telsome i det seneste regnskab et 10,6 millioner kroner.

Mange små spillere

Situationen er ikke ny, faktisk er den mere regelen end undtagelsen, at nyetablerede IP-telefonifirmaer kæmper med underskud.

Et kig på IT- og Telestyrelsens seneste opgørelse over markedet for IP-telefoni viser, at der findes en række selskaber i nogenlunde samme størrelsesorden som Telsome.

Også Computerworlds brancheguide sætter konkrete navne på de små spillere på markedet.

Dem findes rigtig, rigtig mange af, og selv om man ikke kan skære alle over én kam, så vil en del af dem før eller siden enten blive opkøbt af større udbydere eller fusionere med konkurrerende virksomheder.

Spørgsmålet er, hvor stor man skal være som virksomhed, før business-casen holder. Hvor mange kunder er nok?

Svaret er selvfølgelig afhængigt af, hvor dygtig man er til at minimere udgifterne, men en vis kundemasse kommer ingen udenom.

Hvem bliver den næste?

Både IDC's teleanalytiker Brian Troelsen og Netplans Torben Rune har tidligere her i Computerworld sat ord på situationen for de mindre udbydere.

"Der er måske stadig plads til, at der kan komme nogle nye operatører, men i længden tror jeg ikke på, at alle de her småselskaber kan overleve. De er simpelthen nødt til at have en vis volumen. De mindre udbydere bliver, hvis de til stadighed skal have en konkurrencedygtig forretning, nødt til at have mange kunder, og det kan de få ved at slå forretningerne sammen til større enheder, har Torben Rune tidligere sagt.

Når Comendo overtager Telsome, vil virksomheden, der er Danmarks næststørste IP-telefoniudbyder, få en stærk partner i ryggen – og samtidig vil Telsome også kunne minimere udgifterne til fiber-netværk, da Comendo allerede har etableret dette hos mange af sine kunder.

Det er den slags fordele, der giver en IP-telefoniforretning nok hår på brystet til at kunne følge med, efterhånden som markedet udvikler sig.

Spørgsmålet er derfor ikke, om der kommer lignende opkøb – men derimod, hvem der bliver opkøbt næste gang?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere