Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Danske Michael Mathiesen glæder sig over, at hans selskab, CellPoint Connect, får tilført 12 millioner kroner.

Hillary Clintons bror på vej ind i Mathiesen-bestyrelse

Hillary Clintons bror, den amerikanske erhvervsadvokat Hugh Rodham, stiller op til CellPoints bestyrelse. Samtidig har den norske erhvervsmand Pål Agdestein netop investeret 12 millioner kroner i selskabet.

Den norske erhvervsmand Pål Agdestein investerer 12 millioner kroner i CellPoint Connect, der har Michael Mathiesen som bestyrelsesformand og administrerende direktør.

Den nye storaktionær Pål Agdestein er sammen med den amerikanske erhvervsadvokat Hugh Rodham - bror til præsidentkandidat og senator Hillary Clinton - parat til at træde ind i CellPoints bestyrelse ved den kommende generalforsamling.

"Forbindelsen til Hugh Rodham er kommet i stand gennem de forbindelser, vi har på det amerikanske marked," siger Michael Mathiesen.

Potentialet er i orden

Svenske CellPoint Connect, der har headsettet Flamingo som sit hovedprodukt, lancerer i løbet af et par uger en serie nye produkter i smarte farver og opdateret teknologi blandt andet på lydsiden.

"Det er let at se det store markedspotentiale, som CellPoint har, specielt med de kommende nye produkter," siger Pål Agdestein.

Investeringen sker gennem en rettet emission af tre millioner nye aktier til en kurs på fem svenske kroner.

"Pål Agdesteins investering giver ham en ejerandel på 13-14 procent, og investeringen har allerede betydet, at aktien bliver handlet mere, end det har været tilfældet længe," siger Michael Mathiesen.

Han bestyrelsesformand og deler derudover i øjeblikket posten som administrerende direktør med selskabets økonomichef, Katarina Henrikson.

Cellpoint arbejder på at flytte sine aktiviteter til London og når den organisatoriske ændring er på plads, forventer Michael Mathiesen, at han skal være administrerende direktør for den engelske selskab, mens Katarina Henrikson fortsætter som chef i Sverige.

Kursen faldt 25 procent

CellPoints aktie bliver godt nok handlet, men oven på offentliggørelsen i går af den nye investor er kursen faldet med 25 procent, hvilket dog ikke ryster Michael Mathiesen.

"Nu er der i hvert fald købere," konstaterer han.

CellPoint, der er noteret på den svenske børs AktieTorget, tæller også selskabets forhenværende bestyrelsesformand Per Engelbrecht og tidligere Radiometer-direktør Johan Schrøder blandt sine aktionærer.

Eftersom aktietegningen skal godkendes på CellPoints generalforsamling 30. maj, låner investoren Pål Agdesteins virksomhed Agdestein AS pengene til Cellpoint som et konvertibelt lån i mellemtiden.

CellPoint forventer overskud på driften i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere