Salg af hele løsninger sparker SAP-hus i vejret

SAP-huset Segmenta har succes med at sælge hele løsninger i stedet for at være underleverandør til de store SAP-huse. "Den strategi gør de største SAP-huse herhjemme til vores konkurrenter," siger Thomas Stolborg, partner, Segmenta.

It-konsulenthuset Segmenta har succes med at sælge og implementere hele SAP-løsninger frem for, som de fleste af konkurrenterne, at agere underleverandør med spidskompetencer på særlige områder.

Faktisk er successen så stor, at Segmenta i 2006 løb med titlen som årets dygtigste it-selskab i Computerworlds Top 100-undersøgelser.

Omsætningen steg sidste år til 57 millioner kroner mod 32 året før, mens resultatet før skat steg til 10 millioner mod syv i 2005.

"Vi konkurrerer ikke meget mod SAP-huse i vores egen størrelse som for eksempel Applicon og 2c change, og det hænger nok sammen med vores strategi om at have ansvaret for hele kundens SAP-løsning," siger Thomas Stolborg, der er en af tre ligeværdige ejere af Segmenta.

Tunge konkurrenter

Segmentas konkurrenter er derfor i højere grad IBM, CSC, Cap Gemini og ind imellem KMD. Ementor var, indtil IBM overtog SAP-aktiviteterne sidste år, også en alvorlig konkurrent.

"Jo, vi kan klart mærke, at der er forsvundet en meget stor spiller fra markedet. Ementor sad tungt på det danske SAP-marked for nogle år siden," husker Thomas Stolborg.

Siden Lars Damgaard og Kjartan Kristensen forlod IBM og stiftede Segmenta i 1999, har selskabet haft pæn medvind. Omsætningen er for eksempel steget med 460 procent over de seneste fire år, og det stopper tilsyneladende ikke her, selvom vækstraten aftager.

"Jeg forventer, at vores omsætning vokser med mere end 30 procent i år, men indtjeningen følger nok ikke helt med, fordi vi har planer om at købe op i år," fastslår Thomas Stolborg, der kom til som partner med ansvar for salget i 2003.

Gik ikke som planlagt

Faktisk meldte Segmenta allerede ud sidste efterår, at der skulle købes op i slutningen af 2006, men det er ikke blevet til noget endnu.

"Til gengæld er jeg sikker på, at der sker en hel masse på den front i den sidste halvdel af 2007," lover Segmenta-partneren.

Opkøbslysten hænger ikke mindst sammen med, at det er særdeles vanskeligt at rekruttere SAP-konsulenter med mindst fem års SAP-erfaring, hvilket er Segmentas mindstekrav.

Hidtil har Segmenta klaret skærene ved at leje arbejdskraft hos konkurrenterne, men selskabet er af den overbevisning, at det er bedre at eje end at leje, så derfor vil Segmenta købe op og/eller fusionere sig til mere SAP-arbejdskraft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere