Krak frafalder sag mod hobbyvirksomhed

Krak beklager, at en hobbyvirksomhed gentagne gange har modtaget rykkere for at benytte et af selskabets kort på hjemmesiden. Alle sager mod privatpersoner og hobbyvirksomheder er afsluttet nu, siger Kraks direktør.

Kortfirmaet Krak har kastet håndklædet i ringen over for zoneterapeuten Janne Eggertsen, der driver hobbyvirksomhed fra hjemmet i Odder.

Hun havde ellers modtaget flere rykkere fra selskabets inkassoadvokat, Mortang, der truede med en opkrævning på 2761,40 kroner. Den seneste rykker modtog hun i sidste uge.

Rykkerne skulle Janne Eggertsen betale for at have benyttet Kraks kort på den private hjemmeside til at vise vej til zoneterapien.

Men efter pressedækningen på Computerworld og en opringning foretaget af Janne Eggertsens webmaster Daniel Vangberg til selskabets administrerende direktør Ove-Leth Sørensen samt direktør for Kort og Data, Peter Sejer Dypevåg, har Krak besluttet at lade sagen falde.

"Nu må vi se, om det forplanter sig ned til Mortang-advokaterne," lyder det fra Janne Eggertsens webmaster.

Fejlen er rettet
Men Peter Sejer Dypevåg forsikrer, at Mortang-advokaterne er underrettet nu.

"Jeg ved ikke lige, hvad der er sket. Efter snakken i dag kan jeg forsikre om, at de ikke hører mere fra os. At zoneterapeuten overhovedet fik rykkere var desværre en fejl," udtaler han.

Peter Sejer Dypevåg forsikrer, at sagen nu er lukket lige som alle andre sager mod privatpersoner og hobbyvirksomheder definitivt er afsluttede.

Nu er det kun virksomheder, der kopierer Kraks kort eller systematisk bruger såkaldte dybe links til at linke til Kraks kort fra forskellige hjemmesider, som Krak stadig har et udestående med.

"Man kan for eksempel ikke ringe ind og sige, at man er en hobbyvirksomhed med 22 afdelinger, og linke til vores kort fra hver afdelings hjemmeside. Desuden er det spøjst så mange selskaber, der påstår de er hobbyvirksomheder efter dækningen af bloggermiljøets kamp mod os," lyder det fra Peter Sejer Dypevåg.

Krak har uploadet selskabets nye retningslinjer på dets hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Her er de teknologier danske virksomheder og myndigheder vil satse på i de kommende år
Vi vil se en markant vækst i anvendelsen af en række it-discipliner, der i de kommende år vil vinde indpas i den danske private og offentlige sektor. Det viser undersøgelsen IT i Praksis.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.