DMdata og Mærsk Data koster IBM millioner

For andet år i træk er IBM Danmark præget af et millionunderskud i årsregnskabet. Igen i år får integrationen af DMdata og Mærsk Data skylden.

Da IBM i 2004 hev et ukendt antal milliarder ud af tegnebogen og købte DMData og Mærsk Data, var der ikke tale om en enkeltstående udgift.

For andet år i træk kommer IBM Danmark ud med et millionunderskud i årsregnskabet, og for andet år i træk er det de to opkøb, der er årsag til de røde tal.

"Årets resultat på minus 66 millioner kroner efter skat er fortsat påvirket af omkostningerne relateret til integrationen af DMdata og Mærsk Data samt af finansielle omkostninger relateret til opkøbet af disse selskaber," skriver selskabet i ledelsesberetningen.

Med et underskud på 66 millioner i år har IBM over de sidste to år tabt 153 millioner. Alligevel betegnes årets resultat som tilfredsstillende.

"Væksten på nøgleområderne har levet op til forventningerne," mener selskabet.

Modent it-land giver muligheder

IBM peger selv på, at Danmarks it-modenhed giver selskabet en række forretningsmuligheder.

IBM's Institut for Business Value gennemfører i samarbejde med The Economist en årlig undersøgelse af den teknologiske modenhed hos de 68 største økonomier i verden.

For tredje år i træk ligger Danmark på en førsteplads som det mest modne land.

"Denne modenhed er afgørende for Danmarks innovations- og konkurrenceevne og har givet IBM forretningsmæssige muligheder i det forløbne år."

Det er specielt it til sundhedssektoren, der sender penge til IBM – blandt andet i form af arbejdet med de elektroniske patientjournalsystemer.

Også kommunalreformen har skabt omsætning for IBM. Blandt andet har selskabet hjulpet Indenrigsministeriet, Sundhedsministeriet og Beskæftigelsesministeriet med en række konverteringsopgaver.

Endelig har IBM udvidet samarbejdet med SKAT, der nu skal have udviklet to nye online-løsninger – en skattekonto for virksomheder og et digitalt motorregister.

Tusinder af ansatte

Målt på antal medarbejdere er IBM fortsat Danmarks største it-virksomhed. 6.138 medarbejdere var beskæftiget i koncernen i 2006.

I moderselskabet steg det gennemsnitlige antal fuldtidsbeskæftigede til 4.178 i 2006 mod 2.817 i 2005.

Det skyldes, at en række danske datterselskaber blev integreret i IBM Danmark i løbet af året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere