Tech Data Danmark har sagt farvel til 88 ansatte

It-distributøren Tech Data har lagt et hæsligt regnskabsår bag sig, hvor antallet af medarbejdere blev næsten halveret, egenkapitalen forsvandt, og underskuddet blev øget med 20 millioner kroner.

Efter endnu et regnskabsår med underskud har it-distributøren Tech Datas danske datterselskab fået finansielle støttestrømper fra moderselskabet for at kunne komme med denne vigtige erklæring i regnskabet: "Årsrapporten er aflagt med fortsat drift for øje."

Sidste år slog Tech Data sin egen rekord i underskud, og den præstation gentager selskabet i regnskabsåret 2006/07. Sidste år fik opkøb og flytning skylden for de blodrøde tal, i år siger den midlertidige direktør Henrik Damgaard:

"Som du kan læse i regnskabet, så er det meste af det (store underskud, red.) en konsekvens af en omstrukturering og en centralisering og en flytning af varelageret til Sverige."

Markant tilbagegang

I regnskabsåret 2006/07 er Tech Datas danske omsætning faldet med 437 millioner kroner, egenkapitalen er faldet fra 50,4 millioner kroner til minus 16,8 millioner, resultatet er også dykket fra minus 46,7 til minus 67,3 millioner kroner. Endelig er antallet af medarbejdere barberet ned fra 185 til 97.

Overgangs-direktør

Selskabets nyansatte administrerende direktør Carsten Braunschweig er trådt til men han er på ferie, og
Henrik Damgaard må ikke udtale sig om regnskabet.

"Jeg bliver nødt til at henvise til Tech Datas nordiske chef Jonas Elmgren for egentlige kommentarer til regnskabet," beklager Damgaard, der tilføjer, at de ændringer og "omkostningstilpasninger, der er foretaget, sigter mod at gøre Tech Data mere effektiv og på længere sigt profitabel igen."

Chefen ikke hjemme

Computerworld ville gerne have haft en mere detaljeret forklaring på resultatet, og at omsætningen fra 2005/06 til 2006/07 er gået tilbage med 437 millioner kroner, men det har ikke været muligt at få forbindelse til Jonas Elmgren.

Ifølge regnskabsmeddelelsen er årets resultat "ikke i overensstemmelse med den forventede udvikling," men ledelsen forventer "på baggrund af den nye nordiske struktur samt den ændrede organisation at forbedre indtjeningen betydeligt i 2007/08."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere