HP er storsynder med printer-forurening

De fleste sundhedsskadelige laserprintere kommer fra HP. Printer-forureningen af luftvejene kan dog være langt mere omfattende, da andre selskabers printere kun er testet i et mindre omfang.

Næsten alle de farlige laserprintere, som et australsk forskerhold har udpeget som miljøfarlige, kommer fra producenten Hewlett-Packard.

Det skriver det amerikanske tidsskrift American Chemical Society's Environmental Science & Technology (ES&T).

Forureningen fra printerne menes at komme fra tonerpatronerne, der udskiller ultra-fint støv, som i de værste tilfælde bliver indåndet med samme effekt som at ryge en cigaret.

Det australske forskerhold har testet 62 printere, hvoraf 13 beskrives som værende høj-risiko kilder til forurening af kontormiljøet. 12 af disse 13 printere kommer fra HP.

Blandt HP's forurenende printere er Color LaserJet 4650dn, Color LaserJet 5550dtn, Color LaserJet 8550n, LaserJet 1320n, LaserJet 2420n, LaserJet 4200dtn, LaserJet 4250n, LaserJet 5, LaserJet 8000dn, og LaserJet 8150n.

Forurening kan komme fra andre mærker

HP har dermed et miljøproblem, der kan vise sig at få store konsekvenser for kontormiljøer overalt i verden.

Men problemet med printerforurening kan vise sige at være langt mere omfattende end blot HP's produkter, fordi 76 procent af alle de testede printere kommer netop fra HP.

Forskerholdet testede også printere fra Canon, Ricoh og Toshiba, men ikke i samme grad som HP's produkter.

I det australske forskeholds optegnelser over uskadelige printere har HP 29 printere, mens selskabet har seks i lav- eller middelkategorien.

HP i tænkeboks

HP har endnu ikke ønsket at udtale sig om sagen.

Selskabet er i gang med at granske i det australske forskerholds resultater, da selskabet ifølge en talskvinde selv tester sine printere for forurening af kontormiljøer inden lancering.

HP har tilkendegivet over for Computerworld Danmark, at selskabet vil komme med en udtalelse senere i dag eller i morgen angående de potentielt farlige printere.

Oversat af Mads Elkær




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere