Password-løsning skal bringe guld og grønne skove

Password-applikation skal sikre sikkerhedsfirmaet IT Intergroup en årlig vækst i omsætningen på 300 procent, når selskabet går på børsen.

Med baggrund i et lille program, der kan hjælpe it-brugere med et nyt password, planlægger det lille, danske sikkerhedsfirma IT Intergroup at hente 10-15 millioner kroner på en børsnotering.

Pengene skal bruges til at forstærke salgskanalerne i Tyskland og England og etablere et egentligt datterselskab i USA.

"Med baggrund i børsnoteringen forventer jeg, at vores omsætning stiger med 300 procent om året hvert år frem til og med 2010," lyder det fra Richard Blackham, teknisk direktør, IT Intergroup.

Selvbetjening
Produktet, der skal bære IT Intergroup til succes, hedder FastPass, og er i realiteten en selvbetjenings password-løsning, der hurtigt hjælper brugere, der har glemt deres passwords uden at ulejlige Help Desk.

Med FastPass behøver medarbejderne kun en web-browser for at få adgang til deres data. Det sparer tid med en løsning, der kun kræver én adgang via SharePoint Portal eller SAP Portal til alle programmer.

"Med vores løsning kan en administrator håndtere adskillige domæner fra en enkelt installation. Idéen er, at brugerne kan få et nyt password, hvis deres er kompromitteret, stjålet eller bare glemt," fortæller Richard Blackham.

Mange password-nødskrig
Undersøgelser viser, at op mod halvdelen, af de opkald en help desk-funktion modtager, hænger sammen med password-problemer, så FastPass-programmet er en potentiel sparegris.

For en bruger, der eksempelvis arbejder hos Volvo, vil det også være Volvos hjemmeside, vedkommende ser, når han m/k bestiller et nyt password.

"Det er IP-adressen, hvorfra forespørgslen kommer, der bestemmer, hvilken hjemmeside, der vises," siger Richard Blackman.

Password-delen er bare en bid af det samlede marked for identitet- og adgangskontrol (Identity and Access Management), men en væsentlig bid.

"Password er kontaktpunktet mellem en slutbruger og den virksomhed vedkommende arbejder for," siger Richard Blackman.

Mange millioner
Analysehuset IDC vurderer, at der alene i år ligger en indtjeningsmulighed på 400 millioner kroner på det skandinaviske marked for elektronisk sikkerhedshåndtering, mens det nordamerikanske marked repræsenterer en værdi på seks milliarder kroner. Samtidig forventer IDC, at markedet for disse produkter øges med 20 procent om året.

"Af de 400 millioner kroner er det realistisk, at vi med vores password-del kan sætte os på de 10 procent," vurderer Richard Blackman.

Den væsentligste konkurrent for IT Intergroup er ifølge den tekniske direktør Quest Software, der også er repræsenteret i Danmark.

Blandt kernekunderne er vinduesproducenten Velux og Hillerød Kommune i det offentlige segment.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.