Artikel top billede

Direktør Diane Greene fra VMware åbner VMworld-konferencen.

Dell først med indbygget automatisk virtualisering

Reportage: Virtualisering-konferencen VMworld er skudt i gang med afsløringen om, at Dell bliver det første selskab, der markedsfører servere med VMware-virtualisering på hardwaren.

San Francisco, USA: Snurrende computere, flere hundrede liter kaffe og en hidsig violin-solo har skudt verdens største virtualiserings-konference, VMworld, i gang med brask og bram for fjerde år i træk.

Over 10.000 it-folk fra hele verden – hvoraf de fleste er it-praktikere med et afslappet fohold til dresscode – er myldret til konference-tilløbsstykket i San Francisco i Californien, USA, fordi virtualisering er et af de varmeste it-områder i disse år.

En tydeligt stolt direktør Diane Greene fra konference-værterne VMware præsenterede Mike Jarvis, marketingmanager hos Dell, som den første taler på den store scene i i San Francisco's Moscone Center.

Indbygget som standard

Og han kunne afsløre, at Dell bliver det første selskab, der sender servere på markedet, hvor VMwares flashbaserde ESX server 3i vil være indbygget som standard i hardwaren.

"Det er så nemt at benytte virtualiseringssoftwaren, så selv en marketingmanager kan finde ud af det," jokede han til de tilhørendes store jubel.

"Men skal vi se, om en administrerende direktør også kan finde ud af det?" spurgte han og inviterede Diane Greene fra VMware til at boote Dell's Vista-server ledsaget af en endnu større applaus fra publikum.

Og nærmest hånd i hånd fik de Dell-serveren med VMwares hypervisor sat op - og den kørte i løbet af fem minutter.

Han oplyste samtidigt, at serveren vil blive sendt i handlen i slutningen af november.

En fordel for kunderne

Dell-direktør og stifter Michael Dell udtalte via et videoklip, at selskabet ser store forretningsfordele i integrationen af VMwares hypervisor og sine egne servere.

"Vi vil støtte VMware, fordi det hjælper os med at få bedre og hurtigere servere. Sammen vil vi fortsætte med at gøre it og virtualisering nemmere for alle brugere," lød det fra hr. Dell via videooptagelsen.

Også topfolk fra IBM, HP, NEC, Fujitsu Siemens, som snart vil lancere servere med den nyeste ESX Server 3i, vendte tommelfingeren opad for brugervenligheden, hurtigheden og simpliciteten i VMware-softwaren.

Markedet i sin vorden

Diane Greene forklarede publikum, at kommerciel virtualisering stadig er i sin vorden på trods af, at det er en næsten 40 år gammel teknologi

I den sammenhæng har analysehuset IDC vurderet, at blot fem procent af de solgte x86-servere i 2005 benytter virtualisering, men dette tal vil stige til minimum 17 procent i 2010.

Og VMware sidder solidt på tronen som det førende selskab på virtualiseringsmarkedet.

"Det er stort at være med til at drive virtualiseringen fremad, og snart vil besparelserne på strøm, bedre workload balancing og kontrol over servernedbrud forhåbentligt snart få alle til at indse, at virtualiseringen vil fortsætte sin vækst – især når teknologien hele tiden bliver lettere og lettere at bruge for de it-professionelle," afsluttede hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere