Læs også:GDPR-ekspert efter Helsingør-afgørelse fra Datatilsynet: Her er de vigtigste hovedpointer

Artikel top billede

Direktør Diane Greene fra VMware åbner VMworld-konferencen.

Dell først med indbygget automatisk virtualisering

Reportage: Virtualisering-konferencen VMworld er skudt i gang med afsløringen om, at Dell bliver det første selskab, der markedsfører servere med VMware-virtualisering på hardwaren.

San Francisco, USA: Snurrende computere, flere hundrede liter kaffe og en hidsig violin-solo har skudt verdens største virtualiserings-konference, VMworld, i gang med brask og bram for fjerde år i træk.

Over 10.000 it-folk fra hele verden – hvoraf de fleste er it-praktikere med et afslappet fohold til dresscode – er myldret til konference-tilløbsstykket i San Francisco i Californien, USA, fordi virtualisering er et af de varmeste it-områder i disse år.

En tydeligt stolt direktør Diane Greene fra konference-værterne VMware præsenterede Mike Jarvis, marketingmanager hos Dell, som den første taler på den store scene i i San Francisco's Moscone Center.

Indbygget som standard

Og han kunne afsløre, at Dell bliver det første selskab, der sender servere på markedet, hvor VMwares flashbaserde ESX server 3i vil være indbygget som standard i hardwaren.

"Det er så nemt at benytte virtualiseringssoftwaren, så selv en marketingmanager kan finde ud af det," jokede han til de tilhørendes store jubel.

"Men skal vi se, om en administrerende direktør også kan finde ud af det?" spurgte han og inviterede Diane Greene fra VMware til at boote Dell's Vista-server ledsaget af en endnu større applaus fra publikum.

Og nærmest hånd i hånd fik de Dell-serveren med VMwares hypervisor sat op - og den kørte i løbet af fem minutter.

Han oplyste samtidigt, at serveren vil blive sendt i handlen i slutningen af november.

En fordel for kunderne

Dell-direktør og stifter Michael Dell udtalte via et videoklip, at selskabet ser store forretningsfordele i integrationen af VMwares hypervisor og sine egne servere.

"Vi vil støtte VMware, fordi det hjælper os med at få bedre og hurtigere servere. Sammen vil vi fortsætte med at gøre it og virtualisering nemmere for alle brugere," lød det fra hr. Dell via videooptagelsen.

Også topfolk fra IBM, HP, NEC, Fujitsu Siemens, som snart vil lancere servere med den nyeste ESX Server 3i, vendte tommelfingeren opad for brugervenligheden, hurtigheden og simpliciteten i VMware-softwaren.

Markedet i sin vorden

Diane Greene forklarede publikum, at kommerciel virtualisering stadig er i sin vorden på trods af, at det er en næsten 40 år gammel teknologi

I den sammenhæng har analysehuset IDC vurderet, at blot fem procent af de solgte x86-servere i 2005 benytter virtualisering, men dette tal vil stige til minimum 17 procent i 2010.

Og VMware sidder solidt på tronen som det førende selskab på virtualiseringsmarkedet.

"Det er stort at være med til at drive virtualiseringen fremad, og snart vil besparelserne på strøm, bedre workload balancing og kontrol over servernedbrud forhåbentligt snart få alle til at indse, at virtualiseringen vil fortsætte sin vækst – især når teknologien hele tiden bliver lettere og lettere at bruge for de it-professionelle," afsluttede hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital