Microsoft: Ingen grænser for forretningen i fremtiden

Reportage: Fremtidens virksomheder kender ikke til geografiske grænser. Microsoft Convergence 2007 i København byder på flere nye megatrends.

Microsoft Convergence: Der blev i bogstaveligste forstand slået på tromme for Microsoft-konferencen Convergence 2007 her til morgen i Bella Center.

En håndfuld trommeslagere varmede de tusindvis af gæster op, inden Jeff Raikes, øverste chef for Microsoft Business Division, tog ordet.

"Globalisering og kompleksitet er to megatrends, som også er nøgleområder for Microsoft," siger Raikes.

Han tilføjer, at globaliseringen medfører "business without borders" - at virksomheder i fremtiden ikke vil kende til geografiske grænser.

Konfencen har tiltrukket 3.300 kunder og partnere fra 27 lande hvortil kommer Microsoft-ansatte, så det samlede antal besøgende havner omkring de 4.000.

Mangler adgang

Ifølge AMR Research har 85 procent af de ansatte ikke adgang til back end-data i den virksomhed, de arbejder, og den manglende sammenhæng i it-systemerne slår Jeff Raikes ned på.

"At skabe forbindelser og sammenhæng er et nøgletema for os, og vi skal have både video og lyd med i netværket. Det er der, den store produktivitetsgevinst ligger," hævder Raikes.

Microsoft-chefen talte mest om de store linjer for helt konkrete nyheder skorter det tilsyneladende på.

"Egentlige nyheder var der ikke mange af. Vi så en avanceret måde at lave rapporter på, men rapporter lavede man også for 10 år siden," kommenterer Herbert Nathan, der som selvstændig har specialiseret sig i at hjælpe virksomheder med at finde rundt i skoven af ERP-løsninger.

Striben af Dynamics-produkter

Microsoft Dynamics spænder over en stribe produkter heriblandt flere fra de opkøbte virksomheder Navision og Great Plains.

Porteføljen omfatter Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Dynamics Nav, Microsoft Dynamics SL, Microsoft Dynamics GP, Microsoft Dynamics AX og Microsoft Dynamics C5.

"Fordelen for Microsoft er, at integrationen til de bagvedliggende systemer ofte er til at overkomme, fordi de bagvedliggende systemer tit også er Microsofts," siger Herbert Nathan.

Omvendt kan det knibe for ikke-Microsoft ERP-levereandører at opnå den sammenhæng med back end-systemerne.

Han mener, at det bliver sværere for Microsoft at positionere de mange produkter i forhold til hinanden i takt med, at virksomheden putter flere og flere funktionaliteter ind i programmerne.

"Jo flere funktionaliteter der puttes ind i bunden, jo højere flyttes overliggeren for produkterne oven over, og så kan det være svært at vide, hvilket produkt der er det rigtige at vælge," mener Herbert Nathan.

Mondo hoster CRM

Jeff Raikes annoncerede fire partnere, der er klar til at levere on-demand CRM-løsninger baseret på Microsoft Dynamics CRM 4.0, der tidligere var kendt under kodenavnet Titan.

CRM 4.0, der ifølge Raikes er en live on-demand CRM-løsning, ventes lanceret senere i år.

Udover danske Mondo er de nye CRM-partnere australske JayThom, schweiziske EveryWare og Increase fra England.

De fire partnere føjer sig til en verdensomspændende liste af partnere, der alle leverer on-demand løsninger på basis af såvel Microsoft Dynamics CRM som Microsoft Dynamics ERP-produkter.

Konferencen Convergence 2007 løber til og med torsdag.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere