Artikel top billede

Trifork-aktien har fået pusten efter pludselig nedtur

Softwarehuset Triforks aktiekurs, der faldt med 25 procent på den første handelsdag før jul, har fået pusten igen. "Nu ligger vi der, hvor vi skal stige fra," siger Triforks direktør Jørn Larsen.

Tre gange solgte softwarehuset Trifork aktier op til børsnoteringen i december, og tre gange kunne selskabet melde alt udsolgt.

I modsætning til salgs-succesen gik det anderledes skidt, da aktiekursen på den første handelsdag 20. december faldt med godt 25 procent fra udbudskursen på 8,5 til 6,35.

Trifork udvikler løsninger til eksempelvis finanssektoren og elektroniske patientjournaler sundhedssektoren.

Rutsjeturen ovre

Nu - tre uger senere - har aktien overstået rutsjeturen og er med en kurs på 8,10 tæt på udgangspunktet, der var 8,5.

"Vi har ikke analyseret alle transaktioner, men vi kunne da i hvert fald se, at mens der er nogen, der vil give 8,5 kroner for en aktie, så er der nogen, der vil sælge for 6, og det kan da undre," siger Jørn Larsen, administrerende direktør, Trifork.

"Der er åbenbart nogle bankfolk, der har sovet i timen, for hvis nogen vil give en bestemt pris for en vare, så kan man da lige så godt sælge for det, som folk vil give," siger Jørn Larsen.

Familie og venner

De billigste aktier blev solgt dels gennem et "Familie og venner-program," der gav 100 aktionærer mulighed for at købe et begrænset antal aktier til kurs 4,25, dels blev 750.000 aktier solgt i september til kurs 6,5.

Der var ikke nyheder af nogen art, der berettigede et salg, så sandsynligvis hænger Trifork-aktiens yo yo-tur sammen med, at "nogen realiserede en hurtig gevinst uden at tænke sig om - og så blev fortjenesten måske lidt mindre, end den kunne have været," som Jørn Larsen formulerer det.

Ifølge Jørn Larsen er Trifork på trapperne med nyheder, der gerne skulle få aktien til at stige yderligere, og han forventer, at forretningen og også aktiekursen udvikler sig positivt fra nu af.

I alt hentede Trifork 22,7 millioner kroner i ny kapital, og fik 550 nye aktionærer ved børsnoteringen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere