Artikel top billede

"Skatteministeren gives via kongelig resolution ansvaret for at udbyde og drive opgaver vedrørende it for alle statslige institutioner," står der i rapporten fra Finansministeriet.

Skatteministeren køres i stilling som statens it-chef

Skatteminister Kristian Jensen kan blive statens nye it-driftchef, hvis han sidder på posten om tre år. Det fremgår af en rapport fra Finansministeriet, der radikalt vil ændre statens it-administration.

Én it-afdeling under Skatteministeriets koncern med ansvar for al administrativ it i staten.

Det kan blive virkelighed allerede om tre år, hvis det står til Finansministeriet.

"Skatteministeren gives via kongelig resolution ansvaret for at udbyde og drive opgaver vedrørende it for alle statslige institutioner," lyder det i rapporten fra Finansministeriet, som Computerworld er kommet i besiddelse af.

Den markante omlægning vil gøre den siddende skatteminister til statens stærke it-driftschef.

"I skatteministeriets koncern etableres et servicecenter, der har ansvaret for at drive og udbyde ydelser vedrørende it. Det administrative servicecenter har den daglige kontakt til statslige institutioner og afholder løbende driftsmøder med de omfattede institutioner, hvor spørgsmål vedrørende driften kan drøftes," fremgår det af rapporten.

4.000 servere

Præcis hvor mange medarbejdere, det nye servicecenter vil indeholde, er ikke endnu klart fastsat, men ud fra rapporten kan det være op til 1.000 medarbejdere.

Formålet med sammenlægningen er effektiviseringer.

Alene på driften af it forventer Finansministeriet årligt at kunne spare i omegnen af 425 millioner kroner.

Den præcise definition af arbejdsopgaverne ligger ikke helt fast for it-afdelingen, dog bliver det helt sikkert drift af blandt andet netværk.

Der skal samles i alt 4.000 servere og 40 disksystemer på storageområdet.

"Der anbefales et konsolideringsforløb, hvor antallet af servere reduceres fra mere end 4.000 til lidt over 700 servere, svarende til en samlet reduktion på 82 procent.

Dette muliggøres blandt andet gennem en maksimal udnyttelse af...fortsættes

virtualiseringsteknologi, hvor mange logiske servere deler kapacitet inden for de samme fysiske enheder," står der i rapporten.

"På storageområdet anbefales det at nedbringe antallet af enheder fra mere end 40 disksystemer til otte store disksystemer, svarende til en total reduktion på 82 procent.

Formålet er at tilvejebringe tilpas storagemasse til at anvende de mest optimerede enterprisediskløsninger. Samtidig øges udnyttelsesgraden fra cirka 70 procent i det nuværende miljø til cirka 85 procent med den nye teknologi," skriver ministeriet videre.

Omlægningen skal ske meget hurtigt. Den estimerede sammenlægningstid er tre år, oplyser Finansministeriet i rapporten.

Jensen i spidsen

At det netop er Skatteministeriet, den nye afdeling skal placeres under, begrundes ikke voldsomt meget i rapporten. Men man peger på dets erfaringer med it-projekter tidligere.

"Skatteministeriet vælges som fremtidig ejer, da ministeriet har betydelig erfaring med store konsolideringsprojekter, herunder it," skriver Finansministeriet.

Vedtages anbefalingerne fra Finansministeriet allerede i år, skal Kristian Jensen hurtigt i gang med at opbygge den nye it-afdeling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere