Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

NNIT scorer kassen på IBM's problemer

Interview: To gange sidste år vandt NNIT kontrakter fra konkurrenten IBM herhjemme. Nye forretningsområder skal øge omsætningen uden for den farmaceutiske verden, fortæller direktør Per Kogut.

Når de store kunder i it-branchen har problemer med deres leverandører, står NNIT klar til at overtage.

"I foråret sidste vandt vi drift og vedligehold af SAP-installationen hos Danish Crown fra IBM, og i december slog vi igen IBM. Denne gang gjaldt det SAP-løsningen hos B&O," siger Per Kogut, administrerende direktør, NNIT.

Derudover faldt der også en væsentlig appelsin i NNIT's turban, da apotekerne sidste efterår fik nok af Accenture og IBM's håndtering af apotekernes it-system PharmaNet.

Kontrakten til en værdi af et trecifret millionbeløb blev annulleret tre år før tid, og ind trådte NNIT og overtog tablet-trillernes omfattende system, der skal servicere landets mere end 200 apoteker.

Stærke farma-rødder

Tidligere var NNIT kendt som it-afdelingen i Novo Nordisk og som sådan specielt stærk inden for it til farmaceutiske virksomheder.

Lige præcis den baggrund var vigtig for apotekerforeningen, der mente, at NNIT med sine stærke rødder i Novo Nordisk ville være i stand til at få PharmaNet til at køre uden problemer.

Problemer er der stadig, men NNIT har heller ikke været i gang særlig længe.

"For så vidt angår løsninger til den farmaceutiske industri er der ved at være udsolgt af kunder herhjemme, så det bliver i udlandet, at vi skal ekspandere på det område," siger Per Kogut, der nævner Lundbeck, Leo og Novo Nordisk som kunder, der allerede er i stald.

Halvdel stammer fra drift

I dag henter NNIT halvdelen af sin omsætning på driftsopgaver, og selskabet har også 150-200 mand beskæftiget med at strikke Microsoft-løsninger sammen.

NNIT-direktøren ser også opgaver, der dramatisk kan reducere omkostninger som en god mulighed for udenlandsk ekspansion.

"Her tænker jeg for eksempel på opgaver som at flytte en mainframebaseret SAP-installation til en Microsoft serverbaseret, som vi gjorde det hos B&O," lyder det.

Fra bank til mad

Med hensyn til forretningsområder har NNIT defineret fire nye, der skal løfte yderligere omsætning fra moderselskabet Novo Nordisk og til kunder uden for koncernen.

De fire er Bank & Finans, Transportation, Utilities og Food and Manufacturing.

"Inden for fødevareproduktion er der mange regler og krav, som ligner dem, vi kender fra den farmaceutiske branche. Du skal kunne spore en skinke tilbage til en bestemt gris ligesom du skal kunne spore tabletter hele vejen tilbage i produktionen," siger Per Kogut.

Der er med andre ord ingen grund til, at NNIT ikke skyder efter at vinde yderligere ordrer á la den hos slagteriet Danish Crown.

Måske bare en tredjedel

I øjeblikket henter NNIT 750 millioner kroner af sin 1,2 milliarder kroner store omsætning hos moderselskabet Novo Nordisk, og målet er ifølge NNIT's bestyrelsesformand Jesper Brandgaard at komme ned på 50 procent.

Selv mener Per Kogut ikke, at der er nogen grund til at stoppe der, og han kan sagtens forestille sig, at NNIT i løbet af en kort årrække er helt nede på at basere bare en tredjedel af omsætningen på moderselskabet.

Konkurrencen mærker NNIT især fra store spillere som IBM, CSC og i nogen grad Accenture.

Målet for indeværende år er, at såvel omsætning som bundlinje vokser med 10 procent ad organisk vej.

Opkøb er der ikke nogen umiddelbare planer om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere