Artikel top billede

Fagforbund forudser it-flugt fra staten

Usikkerheden om fyringer og flytninger i forbindelse med den store it-omlægning i staten vil få mange it-ansatte til at flygte, forudser fagforeninger. Meld klart ud, lyder opfordringen.

Finansministeriets store plan for omlægning af it i staten med fyringsrunder, forflyttelser og frivillige fratrædelser, vil skabe en usikkerhed, der får de statslige it-ansatte til at skifte job.

Det mener fagforeningerne.

"Jeg vil opfordre til, at man meget hurtigt melder præcist ud, hvem man har tænkt sig at flytte hvorhen, hvorfor og hvornår. Det, der kommer ske nu, er at folk begynder at blive bekymrede," siger faglig sekretær Steen Andersen fra Prosa.

Jeg har allerede talt med det første medlem, som filosoferede over, at SKAT tidligere har flyttet aktiviteter til Ringkjøbing, forklarer han med henvisning til, at folk begynder at spekulere.

"Er usikkerheden for stor, smutter medarbejderne," siger han.

Går i stå

Steen Andersen forklarer, at han også har talt med en tillidsmand i staten i dag, som slet ikke troede på tidsplanen i projektet. Tillidsmanden var godt træt af det hele efter at have opbygget en afdeling gennem tre år.

"Alting går i stå. Ingen tør forhandle løn, fordi man ikke skal forpligte de nye institutioner på lønsummen. Det bliver meget trægt at få kurser, for hvem ved hvilke kurser, der egentlig er behov for," siger Steen Andersen

Og den almindelige fornyelse og innovation går også i stå, forudser han.

"Der er jo ikke nogen, der går ud og køber nye servere, med den udmelding her. De aner ikke, hvad de har brug for, eller hvad de får brug for," siger han.

"Det kan godt medføre, at der er en del mennesker, der begynder at se sig om efter nye jobs," siger Steen Andersen.

Tilhænger af it-tiltag

Han understreger, at Prosa er tilhænger af at bruge it effektivt, men at der omkring denne type projekter skal meldes klart ud.

"Når der er brøkdele af årsværk, der skal genplaceres og fyres, er det jo lige før man tror, de har sat navne på," siger han.

Han pointerer samtidig, at ud fra en arbejdspladsbetragtning bliver de nye supercentre meget spændende og toptunede.

Formand for de offentligt ansatte hos DJØF Søren Burchardt vil ikke kommentere, hvordan regeringen vælger at indrette forvaltningen.

Men han peger også på konsekvensen af, ikke at have inddraget medarbejderne fra starten.

"Man skal tænke sig rigtigt grundigt om i en tid med mangel på arbejdskraft, for ikke at skræmme folk væk," siger han.

Vores erfaringer med kommunalreformen og andre store omlægningsprojekter er, at det eneste rigtige er at inddrage medarbejderne så tidligt som overhovedet muligt, forklarer han.

Søren Burchardt understreger også, at DJØF vil følge udviklingen tæt og hjælpe dem, der måtte komme i klemme i denne omlægning.

"Hvis man tænker det fornuftigt igennem, må det være muligt at finde nogle fornuftige genplaceringer" siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere