Sharp og Sony vil producere LCD-paneler sammen

Sharp og Sony begynder at bygge LCD-skærme i skøn forening.

Computerworld News Service: Sharp og Sony har nået en grundlæggende aftale om at danne midlertidig partnerskab som et træk i en månedslang omgruppering af de store producenter af LCD-paneler.

De to virksomheder sigter efter at skrive under på den endelige aftale i slutningen af september, som vil indebære, at en ny fabrik, der er ved at blive bygget af Sharp, overtages af det fælles partnerskab.

Fabrikken i Sakai i det vestlige Japan har en pris på omkring 17,7 milliarder kroner (380 mia. yen), og ifølge aftalen vil Sony betale 34 procent af beløbet.

Ny vej for Sony

Dette træk er udtryk for en stor omskifting for Sony, som tidligere har investeret i produktion af LCD-paneler med Sydkoreas Samsung Electronics.

De to virksomheder konkurrerer på nuværende tidspunkt med Sharp og producerer LCD-paneler i Sydkorea gennem S-LCD, som har en fabrik på Samsungs Tangjeong-installation.

Den ny alliance mellem Sony og Sharp vil handle om at producere de mest avancerede LCD-paneler.

Når fabrikken står færdig, forventes den at være den mest moderne af sin slags i verden.

Mother glass

Den vil være en såkaldt 10. generations-fabrik. Det betyder, at den vil kunne modtage store ark af såkaldt "mother glass", hvorfra adskillige paneler kan skæres ud.

Sharp forventer at kunne producere seks 60 tommers paneler, otte 50 tommers eller 15 paneler på 40 tommer ud af hvert ark.

Arealet af hvert ark er 60 procent større end den ottende generation af ark brugt af Sharps nuværende førende fabrik i Kameyama i Japan.

Dette kan oversættes til en lavere udgift per tomme for paneler produceret på den ny fabrik - og det er af stor vigtighed i det nuværende voldsomt ...fortsættes

... konkurrenceprægede marked for fladskærms-tv.

Startkapaciteten i Sakai, som er planlagt til at begynde produktionen i marts 2010, vil være 36.000 ark "mother glass" per måned, men øges op til 72.000 ark i løbet af en uspecificeret periode.

Svarende til investeringen får Sony en tredjedel af panelerne og Sharp to tredjedele fra fabrikken.

Men i november udtalte Samsung, at virksomheden vil investere 10,6 milliarder kroner (2000 mia. koreanske won) i en ny LCD-fabrik i Tangjeong uden Sonys deltagelse.

Denne fabrik er planlagt til at begynde produktion i tredje kvartal af i år og vil producere paneler på 50 tommer og derover – den samme type af skærme som Sharp sigter efter med sin ny fabrik i Sakai i det vestlige Japan.

Samarbejdet med Sharp betyder ikke enden for aliancen med Samsung, udtaler George Boyd, talsmand for Sony i Tokyo.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere