Artikel top billede

Isoleret sikkerheds-formand står fast på sit eget råd

Interview: Kim Aarenstrup arbejder nu videre på planerne om et helt nyt it-sikkerhedsråd, efter han i sidste uge opgav sin post som formand for Rådet for It- og Persondatasikkerhed efter en del ballade.

Uafhængighed er nøgleordet for Kim Aarenstrup, som i sidste uge forlod posten som formand i Rådet for It- og Persondatasikkerhed. Og derfor arbejder han nu videre med at etablere et nyt råd, Rådet for større it-sikkerhed.

Sådan lyder det fra Kim Aarenstrup, der ikke ønsker at kommentere de forhold, der førte til bruddet med Rådet for It- og Persondatasikkerhed, der i sin tid blev til på initiativ af Dansk IT.

"Jeg vil ikke kommentere på det gamle råd," lyder det fra Kim Aarenstrup.

Han forklarer, at det for ham at se ikke er et problem, at der nu bliver endnu en spiller på it-sikkerhedsområdet.

Samtidig med konflikten i det private råd barsler videnskabsminister Helge Sander (V) med planer om en it-sikkerhedskomite og der er stillet forslag i Folketinget om at oprette et råd, der er uafhængigt af organisationerne og politikerne.

Vil skabe klarhed

"Jeg har taget denne her beslutning for at skabe klarhed. Jeg har ikke noget problem med, at der er spillere, der løfter forskellige opgaver, og der foregår mange veltilrettelagte ting forskellige steder," konstaterer Kim Aarenstrup.

Han er dog overbevist om, at det nye råd har en vigtig rolle at spille.

"Der mangler noget uafhængig folkeoplysning og noget reel oplysning af vores politikere," siger Kim Aarenstrup.

Bred opbakning

Kim Aarenstrup vil vente med at komme med yderligere udmeldinger til Rådet for It- og Persondatassikkerhed har haft dets næste møde og meldt ud, hvordan det vil gribe arbejdet an i fremtiden.

Han fortæller, at han allerede har fået masser af støttetilkendegivelser til det nye initiativ.

"Jeg har fået utallige positive tilkendegivelser fra it-sikkerhedsprofessionelle, fra min egen ledelse i og fra andre it-folk. Desuden er jeg blevet kontaktet af forskellige andre interesseorganisationer," siger Kim Aarenstrup, som til daglig er it-sikkerhedschef i A.P. Møller-Mærsk.

Kim Aarenstrup arbejder nu på at få det nye råd på plads.

Han er især optaget af, at der ikke skal kunne stilles spørgsmålstegn ved rådets uafhængighed.

I den forbindelse har han set nærmere på blandt andet dannelsen af Rådet for større færdselssikkerhed.

"Det er startet ved at individuelle personer satte sig for at gøre noget. Jeg mener også, at det er vigtigt at arbejde hele tiden på at værne om uafhængigheden, blandt andet finansieringsmæssigt," siger Kim Aarenstrup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere