Politisk løsning på rabatstrid mellem teleselskaber

Bredt flertal i Folketinget har indgået et forlig i dobbeltdækningsproblematikken, der både skal sikre rabat til forbrugerne og effektiv konkurrence.

Videnskabsminister Helge Sander har indgået aftale om den såkaldte dobbeltdæknings-problematik med teleforligskredsen i dag, onsdag.

"Vores aftale skal både sikre rabat til kunder, der har fastnet-abonnement og internetopkobling, samt en effektiv konkurrence mellem teleselskaberne," lyder det fra Helge Sander i en pressemeddelelse.

50/50 fordeling
Teleforligspartierne Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre, De Konservative og Venstre samt videnskabsministeren har aftalt, at rabatten fordeles på engros-niveau mellem selskaberne, der så udbetaler rabatten direkte til deres egne kunder.

Rabatten deles ligeligt mellem kundens telefoni- og internetabonnementer, også hvis de to abonnementer er tegnet ved to forskellige selskaber den såkaldte 50/50-løsning.

I forlængelse af aftalen forbereder videnskabsministeren et lovforslag, der giver IT- og Telestyrelsen hjemmel til at sikre aftalen gennemført.

Langt forløb
Aftalen kommer efter et forløb, hvor blandt andet Cybercity har kritiseret TDC's forsøg på at løse problematikken.

30. maj 2006 meldte TDC nemlig ud, at selskabet af egen drift vil sænke prisen for kunder, der både betaler for fastnet-telefon og bredbånd.

Den praksis godkendte IT- og Telestyrelsen efterfølgende.

I efteråret 2007 kendte Teleklagenævnet dog TDC's informationsoverførsel af samlerabatordningen ulovlig, hvilket fik TDC til at ændre reglerne for, hvordan kunder med fastnettelefon og ADSL-bredbånd på samme telefonlinie kan opnå samlerabat.

I november 2007 klagede Cybercity dog igen over TDC. Selskabet mente, at TDC stadig brød loven.

Det fik IT- og Telestyrelsen til tidligere på året at kræve, at TDC skulle stoppe selskabets modererede model. En afgørelse som TDC ankede få dage efter.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du overblikket over hele dit it-landskab
Få adgang til seks konkrete use cases og fokusområder der hjælper dig med at skabe overblik over dit samlede it-landskab. For hver use case er der en række gode spørgsmål, du bør stille dig selv og erfaringer du kan lære af. Blandt andet erfaringer med overraskende opdateringer, ældre enheder eller ukendte enheder på netværket.