Artikel top billede

Foto: AP Photo/Charles Dharapak

Ny mand i spidsen for Motorola

Motorola får ny bestyrelsesformand i næste måned. Dermed er det endegyldigt slut med nuværende bestyrelsesformand og tidligere koncernchef, Ed Zanders, i spidsen for det kriseramte selskab.

I et forsøg på at mane uro og bekymringer i jorden har amerikanske Motorola udpeget afløseren for bestyrelsesformand Ed Zanders, der trådte tilbage fra posten som koncernchef i i slutningen af 2007.

Den nye bestyrelsesformand bliver David Dorman, der er tidligere top-chef for den amerikanske telekæmpe AT&T og som har siddet i Motorolas bestyrelse som menigt medlem siden 2006.

Han tiltræder i næste måned, hvor Ed Zanders forlader posten.

Hans udnævnelse som den nye stærke mand i Motorola er sket på foranledning af selskabets koncernchef, Greg Brown, der i december sidste år afløste Ed Zanders på posten.

Han har nu kastet sig ud i et forsøg på at stabilisere selskabet og få det ud af det problemfyldte farvand, som det har befundet sig i længe.

Det har blandt andet ført til beslutningen om, at selskabet skal splittes op i to, så mobilforretningen får lov til at sejle sin egen sø.

Selskabet er nu på jagt efter en ny koncernchef til den kriseramte og tabsgivende mobildivision.

”Dave Dorman er perfekt rustet til at være Motorolas formand, og jeg har stor tiltro til, at selskabets aktionærer vil få fordele ud af hans branche-kendskab og dybe forståelse af selskabet,” lyder det fra Greg Brown.

Udnævnelsen kommer blot et par dage efter, at Motorola fik lagt låg på en indædt strid med storaktionær Carl Icahn, der sidder på 6,4 procent af aktierne.

Det skete ved at acceptere, at to af Icahns folk får plads i Motorolas bestyrelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere