Artikel top billede

Hårde tider tvinger teleindustri til nye partnerskaber

Slutpriserne på internet og telefoni styrtdykker. Nye partnerskaber er det bedste modsvar på udviklingen, lyder det fra teleindustrien.

Det er sin sag at tjene penge på internet og telefoni i disse tider.

Slutpriserne rasler ned, og det generelle billede er, at teleselskaberne har mere end svært ved at tjene penge på de rå ydelser.

Derfor vrimler det frem med nye, kreative partnerskaber i branchen. Det er nemlig, lyder meldingen, det bedste modsvar til de faldende priser.

Tidligere på året overtog Ericsson al drift, vedligeholdelse og udbygning af TDC's mobilnet.

”Vi bliver presset, og det er også en af grundene til at vi er gået i retning af outsourcing,” siger Flemming Hynkemeier, vicedirektør i TDC Mobil Norden.

Han fortalte sammen med Ericssons danske direktør, Lars Tofft, om det omfattende partnerskab på konferencen Telecom 2008 tidligere på ugen.

Begge parter er vindere

Den syvårige aftale mellem de to tele-aktører er på mange måder et udtryk for, at branchen er under forandring. Man er tvunget til nytænkning, hvis man vil overleve.

”Der er ikke ret mange, der tjener penge for tiden, og det betyder simpelthen, at vi er nødt til at arbejde tættere sammen,” lyder det fra Lars Tofft, Ericsson.

TDC’s mål er en 99 procent dækning på data og tale i 2010, hvor UMTS, EDGE og HSPA skal spille en langt større rolle, end det i dag er tilfældet.

Det netværks-arbejde har man overladt til Ericsson, der som en ren netværksleverandør kan høste stordriftsfordele.

Men ikke uden betænkninger fra TDC’s side.

”Den her aftale er jo ekstremt vigtig for TDC. Hvis ikke vi håndterer det her netværk godt nok, så taber vi vores forretning. Derfor er det rigtig vigtig, at både Ericsson og TDC har fokus på aftalen,” siger Flemming Hynkemeier.

Han tilføjer, at det blandt andet ligger i kontrakten, at TDC har lov til at gå til pressen, hvis Ericsson ikke lever op til aftalen.

Nye spillere på banen

Her stopper de nye forretnings-konstruktioner dog ikke. TDC har også netop lanceret sit musik-produkt Play, der har nødvendiggjort et omfattende samarbejde med pladeindustrien. Igen for at kompensere for det generelle prisfald på mobil- og internetabonnementer.

Nye spillere bliver ved med at melde sig på banen.

Energi-giganten Dong spenderer for eksempel store penge på at skabe en fiberinfrastruktur, der om få år skal dække 1,5 millioner danske hjem. Også her er kreative partnerskaber en nødvendighed, for kunderne skal have noget at bruge den digitale motorvej til.

”Vi vil se meget positivt på, at dem, vi leverer motorvejen til, også kommer med noget godt indhold til motorvejen,” siger Lars Clausen, koncerndirektør i Dong.

British Telecom fortalte på konferencen, at selskabet pumper omkring 100 milliarder kroner i at skabe en global, IP-baseret netværks-infrastruktur, der skal løfte kundernes kommunikationsmuligheder til et højere niveau.

Men nøjagtig som med danske TDC, har British Telecom måttet se sig om efter samarbejdspartnere, der kan hjælpe med at løfte opgaven fra vision til virkelighed.

”Vi erkender, at vi ikke kan fuldende dette på egen hånd. BT samarbejder tæt med virksomheder som Microsoft, Nortel, Cisco og HP,” lyder der fra Margareta le Calvé, der er salgsdirektør i den nordiske del af British Telecom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere